Programska oprema
13.05.2013 06:20

Deli z drugimi:

Share

YouTube s plačljivimi kanali!

Uporabniki spletnega portala YouTube so pred kratkim pridobili kar zavidljivih 53 plačljivih kanalov, in sicer od video kuhinjskih receptov do najbolj priljubljenih risank za najmlajše. Za dostop do vsebin z visoko dodano vrednostjo je trenutno potrebno odšteti od preračunanih 78 evrskih centov navzgor.
Prvi uporabniki plačljivih vsebin na spletnem portalu YouTube so nad ponudbo nadvse navdušeni!
Prvi uporabniki plačljivih vsebin na spletnem portalu YouTube so nad ponudbo nadvse navdušeni!

Spletni portal YouTube je uresničil napovedi o uvedbi sistema plačevanja za ogled video posnetkov, saj je ta pred kratkim pridobil kar zavidljivih 53 plačljivih kanalov. Priljubljeni spletni portal je sistem plačevanja uvedel za izbrane vsebine, kot so prenos dogodkov v živo, predvajanje novejših celovečercev, priljubljenih oddaj in podobno, za dostop pa je potrebno odšteti od preračunanih 78 evrskih centov navzgor. S plačilom uporabniki dejansko pridobijo štirinajstdnevni testni dostop, saj gre trenutno še za pilotni projekt, ki pa slovenskim uporabnikom svetovnega spleta žal ni dostopen.

Programi na plačljivih kanalih spletnega portala YouTube so nadvse raznoliki, saj najdemo od kuhinjskih receptov in fitnes nasvetov do najbolj priljubljenih risank za najmlajše. Pri podjetju Google zagotavljajo, da bodo plačljive vsebine z večjo dodano vrednostjo kmalu na voljo tudi drugim uporabnikom širom sveta. Tu je zanimivo predvsem to, da bo računalniški gigant zajeten delež denarja od pobranih »naročnin« namenil predvsem manjšim televizijskim hišam z namenom, da bodo te lahko nadaljevale z »razvojem« in »pripravo« tako televizijskih oddaj kot celovečercev. Preostale video vsebine pa bodo kakopak še naprej ostale dostopne brezplačno.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku