Telefoni
28.03.2019 06:22
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

YouTube predstavlja veliko večino mobilnega podatkovnega prometa

Mobilni YouTube predstavlja že 37 odstotkov celotnega mobilnega prometa.
Mobilni YouTube predstavlja že 37 odstotkov celotnega mobilnega prometa.

Danes si življenje brez pametnega mobilnega telefona že težko predstavljamo, saj ga na vsakem koraku uporabljamo tako za opravljanje dela kot za kratkočasenje. Številne doslej opravljene raziskave so namreč pokazale, da te mobilne naprave uporabljamo iz dneva v dan več. Več kot polovica uporabnikom je celo priznala, da pametni mobilni telefon dnevno uporablja več kot pet ur, kar je precej več kot druge naprave.

Da za uporabo spletnih storitev vse bolj posegamo po pametnih mobilnih telefonih in s tem posledično mobilnem internetu, pa je pokazala nedavna raziskava analitskega podjetja Nielsen. Pri tem pa je zdaleč najbolj zanimivo to, da ima pri tem daleč največji delež spletni portal YouTube. Ta namreč po količini prenesenih podatkov predstavlja že 37 odstotkov mobilnega prometa, kar je sicer precej več od drugo uvrščenega Facebooka. Ta namreč predstavlja le okoli 8,4 odstotkov celotnega mobilnega prometa.

Po količini prenesenega mobilnega interneta na tretjem in četrtem mestu najdemo še spletni storitvi Snapchat (8,3 odstotkov) in Instagram (5,7 odstotkov), klasično brskanje po svetovnem spletu pa predstavlja le 4,6 odstotke celotnega prometa. Nekaj odstotkov pasovne širine mobilnega interneta gre seveda tudi za spletni tržnici Google Play in Apple Store, in sicer okoli dva odstotka na posamično storitev.


Prijavi napako v članku