Programska oprema
26.01.2020 10:20
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

YouTube kanali, ki v leto 2020 vstopajo z največ naročniki

YouTube kanali, ki v leto 2020 vstopajo z največ naročniki
YouTube kanali, ki v leto 2020 vstopajo z največ naročniki

Skoraj 2 milijarde ljudi vsak dan gleda okrog 5 milijard YouTube videov. Rezultat? Zvezdniki, kot je recimo Logan Paul, ki na račun sledilcev služijo mastne denarce. Ravno sledilci so jih povzdignili v vplivneže, ki svojo doseg širijo tudi izven meja spleta. Na minuto se na YouTube naloži preko 50 ur vsebine, nas pa je zanimalo, kateri so tisti YouTube kanali, ki dosežejo največ ljudi.


Moramo priznati, da so nas številke kar presenetile in verjamemo, da bodo tudi vas.

Zvezdniki, kot so recimo Taylor Swift, Ariana Grande in Ed Sheeran se niso uspeli uvrstiti na seznam najbolj popularnih YouTube kanalov. Namesto njih pa so priljubljeni kanali Zee Music Company, WWE in 5-Minute Crafts.


Za vas smo torej pripravili seznam 10-ih YouTube kanalov z največ naročniki, od glasbenikov, vplivnežev, do športnih kanalov in še več. Ta seznam pa ne vključuje YouTubeovih lastnih kanalov, kot sta Music in Spotlight.


10. Justin Bieber (47.8 milijonov naročnikov)

Justin Bieber s svojimi glasbenimi spoti, posnetki koncertov in intervjujev ter še kakšnimi zabavnimi vsebina navdušuje skoraj 50 milijonov naročnikov. Je torej 10 najbolj popularen YouTube kanal, njegovi videi pa pogosto dosežejo tudi milijardo ogledov. Kljub temu, da je ni nikoli objavil na svojem uradnem kanalu, Bieber izdal tudi remix verzijo hita iz leta 2017, Despacito – s svojo verzijo je dosegel več kot 640 milijonov ogledov. Originalna verzija pesmi Despacito pa je najbolj gledan video v zgodovini YouTuba, saj je do danes zbral že preko 6 milijard ogledov.


9. Dude Perfect (47.8 milijonov naročnikov)

Dude Perfect je YouTube kanal, katerega ustvarja 5 najboljših prijateljev in panda. Gre za komično-športni kanal, čigar avtorji so dvojčka Coby in Cory Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones in Tyler Toney – vsi bivši cimri in košarkarski soigralci iz srednje šole. Kanal so začeli leta 2009.


Od takrat je kanal postregel z več kot 200 videi, med temi pa lahko najdemo tudi videe, kjer so podirali Guinnesove rekorde. Največ video je vsebinsko povezanih s košarko, lahko pa najdemo tudi vide z največ obešenimi majicami na vrvici za sušenje, največ prelomljenih svinčnikov v minuti itd.


8. Zee Music Company (48.3 milijonov naročnikov)

Zee Music Company je indijska glasbena založba, ki je nastala leta 2014. Sedež založbe je v indijskem mestu New Delhi, je pa hčerinsko podjetje korporacije Zee Entertainment Enterprises Limited (ZEEL), ki proizvede več kot 222.000 ur Hindi programa. Po podatkih podjetja bi naj ti imeli avtorske pravice za več kot 3,800 filmov. Vsi videi na dotičnem YouTube kanalu vsebujejo glasbo iz ZEEL filmske knjižnice, z uradnimi glasbenimi spoti izvajalcev Aakhri Baar, Zurana, Nain Shikari in še več. Številke kažejo, da se število naročnikov kanala redno povečujejo. Samo v maju lani je kanal pridobil novih 2 milijona naročnikov in 894 milijonov ogledov videov.


7. WWE (52.6 milijonov naročnikov)

World Wrestling Entertainment (WWE) je sedmi po številu naročnikov med YouTube kanali, z 52.6 milijoni naročnikov. Korporacija je nastala kot World Wrestling Federation leta 1979 in spremenil ime leta 2005. Leta 2011 so se odločili, da ime še nekoliko poenostavijo, v WWE. Na kanalu lahko najdemo več kot 1.500 videov, med drugim tudi vse epizode izjemno popularne serije Monday Night Raw.


6. Canal KondZilla (54.4 milijonov naročnikov)

Konrad Cunha Dantas, znan tudi po imenom KondZilla, je brazilski glasbeni video producent, režiser in pisec besedil. Njegov YouTube kanal je nastal leta 2012 in ima danes 54.4 milijonov naročnikov in preko 23 milijard ogledov. Po podatkih dostopnih na njegovem YouTube kanalu, je Dantas največji producent elektronske glasbe v Braziliji, z več kot 700 glasbenimi spoti. Do zdaj je sodeloval že z izvajalci, kot so MC Guime, Preta Gil, Koral Conká, DJ Marlboro in mnogi drugi.


5. SET India (62.1 milijonov naročnikov)

Sony Entertainment Television India je 24-urni Hindi kanal z 62.1 milijona naročnikov. SET India je začel kot televizijska postaja v letu 1995, na YouTube pa so prišli leta 2005. Dotični kanal je v originalu predvajala najbolj popularne izvajalce, kot sta recimo Taylor Swift in Katy Perry, danes pa se lahko pohvali s knjižnico več kot 31.000 videov.


4. 5-Minute Crafts (63.2 milijonov naročnikov)

Kanal, ki je izšel manj kot tri leta nazaj, 5-Minute Crafts je uspel v tem kratkem času prehiteti ene najbolj popularnih YouTube kanalov, kot sta whinderssonnunes in elrubiusOMG. Danes se kanal lahko pohvali s 63 milijoni naročnikov, katerim je na voljo skoraj 3.000 videov (16 milijard ogledov). YouTube kanal 5-Minute Crafts nudi razne nasvetne videe, iz katerih se lahko naučimo kuhati, ali popraviti kopalnico.


3. Cocomelon – Nursery Rhymes (68.8 milijonov naročnikov)

Cocomelon – Nursery Rhymes je kanal, ki se skoraj v celoti posveta otroškim vsebinam. V povprečju beleži 3 milijone novih naročnikov na mesec. V originalu se je kanal imenoval ABCkidTV, danes pa Cocomelon. Velja za enega najdalj časa obstoječi kanal s tako visokim številom naročnikov. Prvi video so objavili septembra 2006, največja rast števila naročnikov pa se je zgodila leta 2017. Od takrat naprej pa beležijo več kot 100.000 novih naročnikov na mesec.


2. PewDiePie (102 milijonov naročnikov)

Po tem, ko je YouTube kanal dolgo časa zasedal prvo mesto po številu naročnikov, je trenutno na drugem mestu. Kljub temu, da je večina vsebine zabavne, mnogi označujejo kanal kot kontroverzen. Kanal je nastal leta 2010, ko ga je ustvaril švedski komedijant Felix Arvid Ulf Kjellberg.


1. T-Series (123 milijonov naročnikov)

Na prvem mestu se nahaja kanal T-Series. Gre za popularno indijsko glasbeno založbo, z več kot 123 milijoni naročnikov in 3.188 milijardami ogledov na mesec. S temi številkami je kanal T-Series najbolj popularen YouTube kanal na svetu. Je sploh prvi kanal, ki je dosegel število 100 milijonov naročnikov, najbolj znan pa je po Bollywood glasbi.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več

MIKROCOP d.o.o.

Industrijska cesta 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80