Socialna omrežja
19.05.2021 14:52
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

YouTube ima za ustvarjalce vsebin pripravljenih 100 milijonov dolarjev

100 milijonov ameriških dolarjev bo najprej na voljo v ZDA in Indiji, ko pa se bo nova funkcionalnost Shorts širila po svetu, bo YouTube ponudil denar tudi drugod.

YouTube bo v naslednjem letu ustvarjalcem vsebin, ki bodo uporabljali YouTube Shorts, TikTok konkurenčno storitev, plačal 100 milijonov ameriških dolarjev. Glavni cilj te poteze je privabiti čim več ustvarjalcev na novo storitev, ki sicer ne omogoča, da bi ustvarjalci služili denar.

Znesek, koliko bo YouTube namenil posameznim ustvarjalcem, za zdaj še ni znan. YouTube pravi, da bo vsak mesec pogledal, kdo ima največ ogledov in na sploh odziva in tako odločal o tem, komu ponuditi denar. YouTube še dodaja, da bi lahko vsak mesec za svoje vsebine dobilo plačilo na tisoče ustvarjalcev in da bo vsak Shorts uporabnik imel možnost sodelovanja. Edini pogoj za vsebine je, da morajo te biti originalne, seveda pa morajo ustvarjalci slediti YouTube-ovim pravilom.

YouTube je nove Shorts videe najprej predstavil marca v ZDA. Kratki videi se pojavijo v YouTube mobilni aplikaciji in enako, kot pri TikToku (ali Instagram Reels ali Snapchat Spotlight), lahko preprosto podrsavamo in uživamo v neskončno zanimivih vsebinah.

Tudi ostala podjetja so se odločila za podoben pristop, saj je konkurenca močna in si želijo, da bi ostalo čim več ustvarjalcev na njihovih platformah. TikTok je julija lani ustanovil 200-milijonski sklad za svoje ustvarjalce, medtem ko je Snapchat plačeval kar milijon dolarjev na dan.

V začetku bo YouTubov denar na volj v ZDA in Indiji – dve regiji, ki sta že dobili Shorts – seveda pa YouTube načrtuje, da bo razširil to možnost tudi širše, na več regij. Za zdaj tudi ni znano, kdaj naj bi YouTube začel ponujati plačila.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več