Telefoni
04.12.2014 10:40

Deli z drugimi:

Share

Bo YotaPhone 2 naprodaj tudi v Sloveniji?

YotaPhone 2 bo po vsej verjetnosti mogoče kupiti tudi pri nas!
YotaPhone 2 bo po vsej verjetnosti mogoče kupiti tudi pri nas!

Rusko podjetje Yota Devices je pred kratkim naznanilo, da bo decembra ponudilo v prodajo napravo, ki bo prinesla svežino na zdolgočasen trg pametnih mobilnih telefonov. Sedaj je znano, da bo mobilnik proti koncu decembra naprodaj v kar 20 evropskih državah, njena maloprodajna cena pa bo znašala okoli 500 evrov. V prvi polovici naslednjega leta pa bo inovativni pametni mobilni telefon YotaPhone 2 naprodaj še v Aziji, Kanadi in Južni Ameriki, saj je zanimanje zanj že sedaj na izjemno visoki ravni.

Posebnost revolucionarnega mobilnika YotaPhone 2 je namreč dodatni »čistokrvni« zaslon na osnovi elektronskega črnila. Prikazovalnik slik s 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo lahko v realnem času prikazuje fotografije, vzorce in obvestila – tudi ko je mobilnik v stanju pripravljenosti. Zaslon pri delovanju porabi zanemarljivo količino električne energije (zgolj pri zamenjavi prikazane slike), zato praktično ne vpliva na avtonomijo mobilnika. Pametni mobilni telefon YotaPhone 2 je pričakovano opremljen tudi z nekoliko zmogljivejšo strojno opremo, saj ta zajema 5-palčni zaslon AMOLED ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in 4-jedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 2,3 gigaherca.

Preostala strojna oprema novosti obsega še dva gigabajta sistemskega pomnilnika, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk, vgrajeni pomnilnik kapacitete 32 gigabajtov in zmogljivo baterijo kapacitete 2.550 (mili) amper ur. Rusko podjetje Yota Devices bo pametni mobilni telefon YotaPhone 2 opremil z mobilnim operacijskim sistemom Android 4.4 KitKat.


Prijavi napako v članku