Računalništvo, telefonija
24.08.2013 12:55
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Yahoo prehitel Google!

Marissa Mayer je po dobrem letu dni upravičila vsa pričakovanja delničarjev, saj je podjetje Yahoo! pod njenim vodstvom prehitelo celo njenega bivšega delodajalca. Uspešna podjetnica bo podjetju Google tudi v prihodnje zadala še marsikateri udarec, ki bo zanj zelo boleč predvsem v finančnem smislu.
Marissa Mayer je podjetje Yahoo! vrnila na pota stare slave.
Marissa Mayer je podjetje Yahoo! vrnila na pota stare slave.

Marissa Mayer je pred dobrim letom dni zapustila Google in prevzela vodenje internetnega giganta Yahoo!. Ker je pri podjetju Google vodila razvoj največjih in najbolj uspešnih projektov, je njena zamenjava službe vzbudila veliko pozornosti in je veljala celo za najbolj odmeven kadrovski dogodek leta 2012. Marissa Mayer je po dobrem letu dni upravičila vsa pričakovanja delničarjev, saj je podjetje Yahoo! pod njenim vodstvom prehitelo celo njenega bivšega delodajalca. V mesecu juliju je namreč Yahoojeve spletne strani obiskalo več kot 196 milijonov, Googlove pa »le« dobrih 192 milijonov uporabnikov.

Analitiki podjetja comScore pri »seštevanju« števila obiskovalcev Yahoojeve spletne strani v mesecu juliju niso upoštevali obiskovalcev spletnega portala Tumblr, za nakup katerega je internetni gigant pred kratkim odštel kar preračunanih 820 milijonov evrov. Če bi prišteli tudi slednje, bi lahko podjetju Google pripisali še večji poraz, saj priljubljeno spletno storitev dnevno uporablja na milijone uporabnikov. Strokovnjaki so prepričani, da bo Marissa Mayer bivšemu delodajalcu tudi v prihodnje zadala še marsikateri udarec, ki bo zanj zelo boleč predvsem v finančnem smislu.


Prijavi napako v članku