Računalništvo, telefonija
16.02.2011 17:30

Deli z drugimi:

Share

XLAB omogoča videokonferenco v živo v novi pogovorni oddaji Trikotnik

Gostje lahko preko videokonference v živo sodelujejo v TV oddaji
Gostje lahko preko videokonference v živo sodelujejo v TV oddaji

Na nacionalni TV Slovenija 2 se je pričela nova multimedijska interaktivna pogovorna oddaja Trikotnik, ki gledalcem omogoča živo vključevanje v oddajo preko spletne videokonference in prinesla svež veter v tovrstne oddaje. Spletna videokonferenca, ki je plod domačega visokotehnološkega podjetja XLAB, je zasnovana enostavno in je dostopna prav vsakomur, ki želi drevi sodelovati v oddaji.

Poudarek nove pogovorne oddaje Trikotnik je v povezovanju ljudi, ki oddajo delajo, gledajo, ustvarjajo ali razmišljajo. Gledalca, gosta in medij so povezali ter oblikovali dinamično in zanimivo oddajo z aktualnimi družbenimi temami. V pogovorno oddajo uvajajo interaktiven in sodoben medij – videokonferenco za občinstvo. Ta bo služila vsem gledalcem, saj jim nudi možnost, da se preko spleta v živo vključijo v debato in izrazijo svoje mnenje, postavijo vprašanje ali kako drugače soustvarjajo vsebino oddaje.

Logična izbira za videokonferenčni sistem v oddaji Trikotnik je bila rešitev ISL Groop slovenskega podjetja XLAB, ki se na trgu ponudnikov storitev za spletno komunikacijo pojavlja že od leta 2003. Njihove rešitve za podporo na daljavo, dostop do oddaljenega računalnika, spletne pogovore in videokonference uporablja že več kot 70.000 podjetij po vsem svetu. XLAB-ova rešitev za spletno videokonferenco, ISL Groop, omogoča spontano vključitev posameznika v dogodek preko spleta. Naj bo to televizijska oddaja, konferenca ali seminar, nastop na sejmu ali sestanek v podjetju; na vseh dogodkih lahko aktivno sodeluje tudi zunanje občinstvo. Za to zunanji sodelujoči potrebujejo le povezavo v spletno videokonferenco, priporočljiva pa sta tudi spletna kamera in slušalke z mikrofonom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku