Poslovne rešitve
09.02.2010 15:16
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xlab med najboljšimi zaposlovalci

Podjetje XLAB je uspelo tudi s prodorom na Japonsko tržišče
Podjetje XLAB je uspelo tudi s prodorom na Japonsko tržišče

Podjetje XLAB d.o.o., pridružen član Tehnološkega parka Ljubljana, in podjetje List d.o.o., pridruženi član Tehnološkega parka Ljubljana, sta se na lestvici najboljših zaposlovalcev leta 2009 v kategoriji malih podjetij uvrstili med prvih sedem zaposlovalcev. Izbor Zlata nit za najboljšega zaposlovalca leta že tretje leto zapored organizira časopisna družba Dnevnik, častni pokrovitelj projekta pa je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve RS.

Zlata nit je projekt, ki raziskuje zadovoljstvo zaposlenih v podjetju in inovativnost podjetja ter razkriva dobre poslovne prakse uspešnih slovenskih podjetij. Poleg uspešnosti poslovanja, ki prinaša 20 odstotkov končne ocene, so glavna merila za uvrstitev med finaliste, izsledki raziskave, ki jo je raziskovalni center za časopisno družbo Dnevnik opravil prek anketiranja zaposlenih v sodelujočih podjetjih. Letos je vprašalnike, ki zrcalijo kakovost odnosov med zaposlenimi in delovno klimo v podjetju, rešilo 8.014 zaposlenih.

Uvrstitev med finaliste – sedem najboljših zaposlovalcev med manjšimi podjetji, kjer je konkurenca najvišja, potrjuje, da je XLAB-u uspelo oblikovati prijetno in spodbudno delovno okolje za vse zaposlene, kar bistveno vpliva tudi na uspešnost podjetja, ki z lastnimi dosežki vztrajno niza uspehe tako v Sloveniji kot v tujini.

Ustanovitelji podjetja XLAB d.o.o. so ob ustanovitvi sprejeli izziv ustvariti demokratično podjetje z učečo se organizacijsko kulturo, osnovano na znanju in pozitivnih moralnih vrednotah. Zaposlitev v podjetju XLAB d.o.o. običajno za ljudi ne predstavlja zgolj službe, temveč vključitev v socialno omrežje visoko izobraženih raziskovalcev in razvijalcev. Zelo pomembne postavke so sproščenost, enakopravnost, odkrit dialog ter nenehna možnost izobraževanja.

Razglasitev zmagovalcev Zlate niti 2009 bo 18. marca na Ljubljanskem gradu.


Prijavi napako v članku