Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
Fotoaparati in kamere
24.05.2022 14:54

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi in Leica Camera najavljata začetek nove dobe upodabljanja

Xiaomi in Leica imata enake ideje glede upodabljanja v mobilnih napravah. Obe podjetji želita z ekstremnimi tehnološkimi preboji in s prizadevanji na področju estetike nenehno raziskovati optično zmogljivost in fotografsko izkušnjo v dobi mobilnih slik.

Danes Xiaomi, vodilno svetovno podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo, ter Leica Camera, katere legendarni sloves temelji na dolgoletni tradiciji odlične kakovosti, inovativnih tehnologij in nemške izdelave, uradno naznanjata strateško sodelovanje na področju mobilnega upodabljanja. Prvi vrhunski pametni telefon, ki sta ga skupaj razvili obe podjetji, bo uradno predstavljen julija letos.

Xiaomi je bil ustanovljen leta 2010 in je trenutno tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu. Od svoje ustanovitve pred 12 leti je Xiaomi vedno sledil poslanstvu »ustvarjati čudovite izdelke s poštenimi cenami, da bi lahko vsi na svetu uživali v boljšem življenju z inovativno tehnologijo«. Njegovi pametni telefoni in drugi izdelki se prodajajo v več kot 100 državah in regijah po svetu. Z močno podporo na področju raziskav in razvoja ter nenehnim dolgoročnim vlaganjem v tehnologijo je Xiaomi postal vodilno podjetje v tehnoloških inovacijah na področju zabavne elektronike in pametne proizvodnje. In tudi na področju upodabljanja, ki temelji na dolgotrajnem kopičenju znanja pri optiki leč, čipih, algoritmih itd., pa tudi na globokem razumevanju mobilne fotografije (vključno s portreti, nočnimi prizori in drugimi posnetki).

Leica Camera pa že več kot 100 let ustvarja lahke fotoaparate, ki so priljubljeni med uličnimi fotografi, in optične leče svetovnega formata. Z domiselnim optičnim inženiringom in izjemno mojstrsko izdelavo so fotoaparati Leica, nagrajeni z Red Dot, nemški inženiring v najboljši luči, ki še naprej privablja nove generacije fotografov. Xiaomi in Leica imata enake ideje glede upodabljanja. Obe podjetji želita nenehno raziskovati optično zmogljivost in fotografsko izkušnjo v dobi mobilnih slik s pomočjo ekstremnih tehnoloških prebojev in estetskih prizadevanj.

»Xiaomi se osredotoča na ustvarjanje vrhunske uporabniške izkušnje in je vedno upal, da bo do skrajnosti raziskal zmogljivosti fotografije v pametnih telefonih. Xiaomi in Leica se strinjata z prizadevanji in idejami drug drugega ter cenita svoje prednosti in branžo. To sodelovanje bo močno okrepilo Xiaomijevo strategijo upodabljanja. Med sodelovanjem, od optičnega oblikovanja do uglaševanja estetskih usmeritev, so inovativne tehnologije, filozofije izdelkov in slikovne preference obeh strani doživele odlično sinergijo,« pravi Lei Jun, ustanovitelj, predsednik in izvršni direktor skupine Xiaomi Group.

»V čast mi je napovedati dolgoročno strateško sodelovanje s podjetjem Xiaomi. Leica in Xiaomi sta vrhunski blagovni znamki in v tem procesu sodelovanja delata s ciljem strankam omogočiti novo dobo mobilne fotografije. Prepričani smo, da je s prvim skupno razvitim vodilnim pametnim telefonom za upodabljanje viden pionirski napredek obeh podjetij. Potrošnikom na področju mobilne fotografije bomo zagotovili izjemno kakovost slike, klasično estetiko Leica, neomejeno ustvarjalnost in začeli z novo dobo mobilnega upodabljanja,« je dodal Matthias Harsch, izvršni direktor Leica Camera AG.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi telefoni Xiaomi Leica kamere

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Idealia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Idealia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Idealia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LeanIX SI d.o.o.

Mala ulica 5, 1000 Ljubljana,
Tako kot mnogi tehnološki trendi je tudi programska oprema kot storitev (SaaS) vstopila v področje najbolj uporabljenih besed, ki pa lahko marsikoga zmede. SaaS ponuja zanimivo alternativo ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več