Strojna oprema
11.10.2006 11:20
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

X-540 z Matrix zvokom

Logitech, ki je v zadnjih petih letih postal vodilni proizvajalec multimedijskih zvočnikov, je predstavil zvočniški sistem Logitech X-540. Gre za cenovno dostopen sistem s prostorskim zvokom, izdelan za igričarje, ki hkrati razreši dva različna problema. Sistem X-540 namreč uporabnikom omogoča doživetje prostorskega zvoka tudi na dvokanalnih avdio izvorih z vključitvijo tehnologije prostorski matrix zvok. Za tiste igričarje, ki uporabljajo ploski zaslon in nimajo primernega mesta za namestitev centralnega zvočnika, je Logitechov zatič na centralnem zvočniku hvaležna in varna rešitev za namestitev zvočnika na vrh monitorja, ki prihrani dragoceni prostor na pisalni mizi.

Model X-540 je Logitechov prvi zvočniški sistem, ki na evropskem trgu nudi tehnologijo prostorskega matrix zvoka po ceni pod 100 evrov, delitev avdio signala na pet zvočnih kanalov iz običajnih dvokanalnih stereo izvorov – in to brez popačenja zvoka.

S centralnim zvočnikom in akustično uglašenimi prednjimi in zadnjimi sateliti reproducira zvočniški sistem Logitech X-540 uravnovešen prostorski zvok. Zvočniki X-540 uporabljajo Logitechovo tehnologijo Frequency Directed Dual Driver. Ta tehnologija omogoča zvočniškemu sistemu reprodukcijo bogatejšega zvoka s pomočjo dveh gonilnikov, nameščenih v vsakem satelitskem zvočniku. Poleg tega preprečujeta prekrivanje visokih frekvenc, ki lahko pripelje do neuravnoteženega zvoka – to je predstavljalo veliko oviro pri dvojnih gonilnikih v preteklosti. Končni rezultat je poenoten, intenziven zvok v vsakem delu sobe.

Kombinacija petih satelitskih zvočnikov in nizkotonskega zvočnika nudi 70 vatov moči, ki je izmerjena z uporabo uradnega panožnega RMS merskega sistema. Sistem vključuje tudi zmogljiv nizkotonski zvočnik in izenačevalec, ki v realnem času maksimalno poviša visoke tone in pri tem minimizira popačenje.

V primerjavi z ostalimi Logitechovimi zvočniki iz X serije imajo zvočniki X-540 industrijski dizajn, ki oblikovno in slogovno obogati podobo petim satelitom. Trpežne zaščitne mrežice varujejo satelitske zvočnike, dizajn nizkotonskega zvočnika pa nizkotonski gonilnik. S pomočjo priročnega vhoda za slušalke, ki je vgrajen v upravljalno ploščo, lahko uporabniki nemoteno igrajo igre in poslušajo glasbo.


Prijavi napako v članku