Operacijski sistemi
26.06.2009 12:17

Deli z drugimi:

Share

Windows XP se ne da

Windows XP se še ne poslavlja?
Windows XP se še ne poslavlja?

Pred kratkim je analitik iz najprestižnejšega analitskega podjetja Gartner organizacije s kompleksnimi in heterogenimi računalniškimi okolji opozoril, da bi utegnil biti prehod iz Oken XP na Windows 7 zelo boleč in drag. Sprva je bilo namreč mišljeno, da naj bi bila Okna XP na voljo le še do 23. aprila 2010, potem pa bi se morala podjetja odločiti med nepriljubljeno Visto ali Windowsi 7.

Ker preizkušanje združljivosti poslovnih aplikacij na novih platformah zahteva v povprečju od 12 do 18 mesecev in bi številna podjetja s tem zamudila vlak, je Microsoft ponovno podaljšal življenjsko dobo Windowsom XP. Od prvotnih šest mesecev, v katerem bi lahko uporabniki svoje Windows 7 zamenjali za Windows XP, je programski gigant prehod podaljšal na kar 18 mesecev. To z drugimi besedami povedano pomeni, da bo do Okna XP na voljo tudi v letu 2011 oziroma vse do izdaje prvega paketa popravkov za Windows 7.

V kolikor se bodo podjetja, ki še uporabljajo Okna XP, odločila za Windows 7, bodo njihovi zaposleni lahko uporabljali način »Windows XP«, kar pomeni, da bodo lahko v novem sistemu uporabljati starejši uporabniški vmesnik, obogaten z novimi funkcionalnostmi. Način »Windows XP” bo vključen le v dražje različice Windowsa 7, in sicer Professional, Enterprise in Ultimate.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku