Telefoni
29.08.2011 16:01
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows Phone Markeplace presegel število 30.000

Microsoftovi predstavniki pravijo, da se sami ne osredotočajo toliko na same številke kot na samo kakovost ponujenih aplikacij.
Microsoftovi predstavniki pravijo, da se sami ne osredotočajo toliko na same številke kot na samo kakovost ponujenih aplikacij.

Glede na informacije, objavljene na uradnem blogu podjetja Microsoft, je Windows Phone Marketplace že dosegel številko 30.000 aplikacij. Microsoftovi predstavniki pri tem poudarjajo, da bodo prav vse aplikacije, ki so trenutno na voljo na njihovem Marketplacu, delovale na prihajajoči nadgradnji operacijskega sistema Windows Phone imenovani Mango.

Čeprav so Microsoftove številke še vedno zelo majhne v primerjavi z Applovim App Store, ki ima že skoraj 500.000 aplikacij in Android Marketom, ki se bohoti z 250.000 aplikacijami, je Microsoftova tržnica priča konstantni rasti. Tako je za primer marca letos na »tržnici« bilo zgolj 11.500 aplikacij, štiri mesece za tem pa že zavidljivih 25.000. Sodeč po teh najnovejših podatkih, je Microsoftov Marketplace že prehitel RIM-ov BlackBerry World, ki je konec maja imel približno 25.000 aplikacij, vendar pa še vedno zaostaja za Nokijinim Ovi Store, ki je sodeč po podatkih aprila imel 40.000 aplikacij.

Microsoftovi predstavniki pravijo, da se sami ne osredotočajo toliko na same številke kot na samo kakovost ponujenih aplikacij. Kot so že povedali pred meseci, podatki o številu aplikacij ne vključujejo tako imenovanih “majhnih aplikacij” in aplikacij, prijavljenih pod različnimi jeziki.


Prijavi napako v članku