Telefoni
20.02.2012 08:27
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows Phone 7.6 Tango v vsej svoji lepoti

Mobilni operacijski sistem Windows Phone 7.6 bo namenjen mobilnikom nižjega cenovnega razreda.
Mobilni operacijski sistem Windows Phone 7.6 bo namenjen mobilnikom nižjega cenovnega razreda.

Na začetku februarja je Microsoft dokončno potrdil novo različico mobilnega operacijskega sistema Windows Phone z razvojno oznako Tango. Novost bo podpirala kar 120 svetovnih jezikov. Med njimi naj bi bila celo slovenščina. Ker bomo prve pametne mobilne telefone, opremljene z Windows Phone 7.6 Tango, po vsej verjetnosti ugledali še pred letošnjo jesenjo, so na svetovni splet pricurljale nove informacije o funkcionalnostih novega Microsoftovega mobilnega operacijskega sistema.

Med vidnejšimi novostmi naj bi izstopale možnost pošiljanja MMS sporočil z večjim številom slik, napredno zajemanje zvoka in možnost prenosa kontaktov naposredno v telefonsko kartico SIM. Vse ostale funkcionalnosti naj bi ostale nespremenjene. S tem nam daje Microsoft jasno vedeti, da je zadovoljen z obstoječim izdelkom in da bo nova različica le nadgradnja obstoječega sistema. To pomeni, da bistvenih revolucij tu ne gre pričakovati.

Na svetovnem spletu se še šušlja, da naj bi bil mobilni operacijski sistem Windows Phone 7.6 Tango namenjen pametnim mobilnim telefonom nižjega cenovnega razreda. Ti naj bi bili opremljeni z digitalnim fotoaparatom do ločljivosti treh milijonov točk in sistemskim pomnilnikom kapacitete le 256 megabajtov. Zato bo v novost vgrajena funkcionalnost, ki bo uporabnike opozarjala v primeru prezasedenosti pomnilnika. Bo pa mobilni operacijski sistem Windows Phone 7.6 vsaj všečen na pogled. To vsaj »obljubljajo« slike, ki so pred kratkim prispele na svetovni splet. No, pustimo se presenetiti.


Prijavi napako v članku