Računalništvo, telefonija
29.10.2018 11:11
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva protivirusna rešitev, ki bo delovala v “peskovniku”

Prenovljena varnostna rešitev Microsoft Windows Defender bo poskrbela za še boljšo varnost uporabnikov operacijskega sistema Windows 10.
Prenovljena varnostna rešitev Microsoft Windows Defender bo poskrbela za še boljšo varnost uporabnikov operacijskega sistema Windows 10.

Uporabniki operacijskega sistema Windows 10 so nedavno prejeli nadgradnjo varnostnega sistema Windows Defender, ki je pisan na kožo predvsem tistim, ki veliko časa preživijo na svetovnem spletu. Brezplačna varnostna rešitev je namreč prejela pogon Advanced Threat Protection (ATP), ki zlonamerne kode razkriva kar s pomočjo umetne inteligencein se nahaja v oblaku. Na ta način lahko protivirusna rešitev zazna škodljive kode tudi v primeru, da te še niso bile zaznane s strani proizvajalcev protivirusnih rešitev. S tem Windows Defender lahko preprečil množične okužbe računalnikov, saj se informacije o novi zlonamerni kodi delijo z drugimi uporabniki, ki prisegajo na Microsoftovo prednameščeno protivirusno varnostno rešitev.

Prenovljena varnostna rešitev Microsoft Windows Defender bo nudila še večjo varnost pred zlonamernimi kodami, saj bo kmalu postala prva protivirusna rešitev, ki bo v celoti delovala v tako imenovanem peskovniku. Windows Defender naj bi s tem postal še bolj odporen na hekerske napade in izkoriščanje varnostnih ranljivosti za izvedbo zlonamernih aktivnosti. Vse zlonamerne aktivnosti bodo namreč strogo ločene od operacijskega sistema, kar pomeni, da uporabnik in njegovi podatki v nobenem primeru ne bodo ogroženi. Prenovljena varnostna rešitev Microsoft Windows Defender bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 na voljo še pred koncem letošnjega leta, in sicer v okviru rednih varnostnih in programskih popravkov.


Prijavi napako v članku