Operacijski sistemi
10.07.2012 10:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 8 že v začetku avgusta

Spletni brskalnik Internet Explorer 10 bo opremljen s privzeto zasebnostjo za uporabnike.
Spletni brskalnik Internet Explorer 10 bo opremljen s privzeto zasebnostjo za uporabnike.

Dobra novica za vse, ki nestrpno pričakujete prihod novega Microsoftovega operacijskega sistema Windows 8. Podjetje iz Redmonda je namreč uradno potrdilo, da bodo Okna 8 dokončno nared že v prvem tednu avgusta. Tu bo seveda šlo za različico RTM (Release to Manufacturing), kar pomeni, da jo bodo lahko nameščali le vodilni proizvajalci osebnih in prenosnih računalnikov ter tablic. Windows 8 naj bi bil že v nekaj tednih na voljo še na internetu, in sicer za naročnike portalov MSDN in TechNet.

Microsoft je ob tem potrdil, da bo Windows 8 za navadne smrtnike na voljo konec oktobra. Na ta način bo računalniški gigant imel dovolj časa, da bo zagotovil ustrezno količino zgoščenk, ki bodo na voljo tako rekoč po vsem svetu. Windows 8 bo seveda naprodaj tudi na svetovnem spletu. Spletna različica bo seveda nekoliko cenejša od tiste, ki jo bomo kupili v vseh bolje založenih računalniških trgovinah. Uporabnikom bodo na voljo štiri različice novinca, in sicer Windows 8 (običajna), Windows 8 Pro (napredna), Windows 8 Enterprise (poslovna) in Windows 8 RT (za tablične računalnike).

Uporabniki licenčni operacijskih sistemov Windows XP, Windows Vista in Windows 7 bodo lahko nadgradnjo opravili za zgolj preračunanih 32 evrov. Tu bodo kupci namestitveno datoteko prenesli na trdi disk računalnika in jo po potrebi »zapekli« na devede zgoščenko ali pa izdelali namestitveni USB ključ. Če se bodo odločili za originalni namestitveni DVD, bo potrebno primakniti še preračunanih 12 evrov. Zaradi tega Microsoft računa, da mu bo do konca naslednjega leta uspelo skupno prodati med 300 in 400 milijoni kopij operacijskega sistema Windows 8. Microsoft verjame, da bodo Okna 8 tako revolucionarna, kot je bil leta 1995 sistem Windows 95. Mu gre verjeti?

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku