Telefoni
18.11.2009 14:21
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 7 tudi na mobilnem telefonu?

Mobilnik XPinside preprosto navdušuje!
Mobilnik XPinside preprosto navdušuje!

Kitajsko podjetje In Technology Group Limited (ITG) je na začetku novembra predstavilo nadvse zanimivi pametni mobilni telefon s tržno oznako xpPhone, ki je kot prvi nasploh poganjal še vedno priljubljen Microsoftov operacijski sistem Windows XP. Če gre verjeti njihovim inženirjem, potem bo kmalu naprodaj njegov dostojni naslednik, ki se bo lahko pobahal z novim Microsoftovim operacijskim sistemom Windows 7.

Do tedaj pa se bomo morali zadovoljiti s pametnim mobilnikom XPinside, ki ima prednameščena Okna XP in za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv in energijsko varčen procesor AMD Super Mobile. Strojna oprema mobilnika tretje generacije vključuje še gigabajt sistemskega pomnilnika, pogon Solid State, brezžične povezave Wi-Fi, WiMax in Bluetooth, dve spletni kameri, drsno tipkovnico ter nepogrešljivi navigacijski sistem GPS. Za izris kakovostnih slik pa skrbi na dotik občutljivi 12,2-centimetrski zaslon ločljivosti 800 x 480 točk.

Napolnjena baterija zadošča za okoli pet ur pogovorov oziroma za petdnevno avtonomijo v pripravljenosti. Napravico bomo zlahka prenašali naokoli, saj tehta le 400 gramov. Maloprodajna cena pametnega mobilnika XPinside, ki bo na voljo tudi v evropskem prostoru, se bo gibala okoli 450 evrov.


Prijavi napako v članku