Računalništvo, telefonija
20.10.2015 13:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 z možnostjo pošiljanja kratkih sporočil SMS z računalnika

Novi sporočilni sistem operacijskega sistema Windows 10 je enostaven za uporabo in všečen na pogled.
Novi sporočilni sistem operacijskega sistema Windows 10 je enostaven za uporabo in všečen na pogled.

Podjetje Microsoft bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 kmalu omogočilo hitro in enostavno pošiljanje kratkih sporočil SMS kar z namiznega in prenosnega računalnika. Sporočilni sistem bo mogoče priklicati tako z digitalno asistentko Cortana kot z računalniško miško in tipkovnico. Operacijski sistem Windows 10 bo poleg možnosti pošiljanja kratkih sporočil uporabnikom omogočil še vpogled v prejeta sporočila in obvestila o neodgovorjenih klicih, skupaj z vsemi potrebnimi podatki.

Nova možnost bo najprej na voljo tistim uporabnikom operacijskega sistema Windows 10, ki bodo razpolagali z Microsoftovimi pametnimi telefoni Lumia 950, Lumia 950 in Lumia 550 XL, povezava pa bo izvedena prek namenske aplikacije, imenovane Messaging. Slovenci nove možnosti žal ne bomo mogli uporabljati v celoti, saj bo ta polno podprta le za svetovne jezike, ki jih podpira Microsoftova digitalna asistentka Cortana, slovenščine pa kakopak ni med njimi.

Kako deluje nova možnost Messaging v navezavi z digitalno asistentko Cortana, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na povezavi bit.ly/Windows-10-Messaging.


Prijavi napako v članku