Računalništvo, telefonija
22.11.2013 11:40
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Winamp odhaja v večna lovišča!

Zaradi slabe vizije se predvajalnik večpredstavnostnih vsebin Winamp ni znal odzvati na nove načine spletnega predvajanja glasbe, zato je pričel izgubljati uporabnike kot za stavo. Ker nekdaj prvi predvajalnik glasbe uporablja le še peščica privržencev, se je podjetje AOL odločilo, da ga pošlje v večna lovišča.
Predvajalnik Winamp od 20. decembra ne bo mogoče več prenesti z njegovih strani.
Predvajalnik Winamp od 20. decembra ne bo mogoče več prenesti z njegovih strani.

Winamp je nedvomno eden izmed najbolj znanih in najstarejših predvajalnikov večpredstavnostnih vsebin na modrem planetu, saj nas na osebnih računalnikih spremlja že dolgih 16 let. Priljubljeni predvajalnik sta leta 1997 pripravila študenta Justin Frankel in Dmitry Boldyrev, njegov glavni adut pa je pogon AMP (Advanced Multimedia Products), saj je pognal priljubljenost glasbenih datotek mp3 v nebo. Predvajalnik Winamp je zaslovel z različico 2.0, ki je s svojim črnim ozadjem in zelenimi črkami navdušila mnoge ljubitelje digitalne glasbe.

Predvajalnik Winamp je pod svoje okrilje leta 1999 vzelo podjetje AOL, ki je zanj odštelo preračunanih 60 milijonov evrov. Zaradi slabe vizije se Winamp ni znal odzvati na nove načine spletnega predvajanja glasbe, zato je pričel izgubljati uporabnike kot za stavo. Ker nekdaj prvi predvajalnik glasbe uporablja le še peščica privržencev, se je podjetje AOL odločilo, da ga 20. decembra pošlje v večna lovišča. Od takrat naprej ga namreč ne bo mogoče več prenesti z njegovih strani. Ob slabi napovedi o zaprtju spletne strani Winamp podjetje AOL za javnost ni ponudilo nobenega dodatnega pojasnila ali komentarja o svoji odločitvi.


Prijavi napako v članku