Računalništvo, telefonija
30.12.2019 08:10
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WhatsApp v 2020 z novo funkcijo, ki vam ne bo všeč

WhatsApp nam bo v 2020 pričel prikazovati reklamne oglase!
WhatsApp nam bo v 2020 pričel prikazovati reklamne oglase!

WhatsApp ima med uporabniki pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav zelo veliko privržencev. Trenutno ga namreč za komunikacijo in dopisovanje aktivno uporablja že več kot 1,5 milijarde posameznikov. Število uporabnikov, predvsem mlajših pa se povečuje s svetlobno hitrostjo, ti pa seveda zahtevajo vedno nove funkcionalnosti, ki jih programerji pripravljajo kot za stavo.

V začetku leta 2020 bo sporočilni sistem WhatsApp pridobil dve novi pomembni možnosti, ki nas bosta zagotovo razveselili. Prva možnost bo enostavna uporaba temnega načina delovanja (Dark Mode), in sicer tako za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Android kot iOS. Uporabniki bodo poleg temnega načina delovanja zagotovo znali ceniti tudi možnost samouničevanja sporočil. Uporabniki bodo dejansko lahko nastavili, da se sporočila izbrišejo po eni uri, enem dnevu, tednu, mesecu ali letu.

Uporabniki sporočilnega sistema WhatsApp pa bodo precej manj navdušeni nad tem, da jih bo ta v 2020 »bombardirala« z oglasi. Ti se bodo sprva prikazovali bolj poredko, nekoliko kasneje pa bodo postajali vse pogostejši. Mobilna aplikacija WhatsApp pa bo v letu 2020 za nameček prenehala delovati na mobilnih telefonih, tabličnih računalnikih in drugih mobilnih naprav, ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem Android 2.3.7 ali starejši (od 1. februarja 2020 in iOS 8 ali starejši (od 1. februarja 2020). Ključni razlog za to so nove funkcionalnosti, ki za delovanje nujno potrebujejo sodobnejše mobilne operacijske sisteme Android in iOS.


Prijavi napako v članku