Računalništvo, telefonija
12.08.2020 11:33
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WhatsApp s podporo za številne dodatne naprave

Pri WhatsAppu, katerega lastnik je Facebook, naj bi razvijali podporo za številne nove naprave, ki naj bi delovala na sinhronizirani zgodovini klepeta. Novičarski portali navajajo tudi, da preizkušajo uporabo računa na več napravah, vključno z ločeno aplikacijo za iPad.
WhatsApp s podporo za številne dodatne naprave
WhatsApp s podporo za številne dodatne naprave

WhatsApp

trenutno podpira več naprav prek spleta WhatsApp Web. Ta se poveže s telefonskim računom uporabnika. Trenutna rešitev zahteva, da je uporabnikov telefon prižgan in povezan v svetovni splet, nova rešitev pa bi to zahtevo zaobšla. Omogočala naj bi delovanje WhatsAppa na več različnih napravah hkrati, uporabniku pa se ne bo potrebno vedno znova povezovati v splet.

Govorice o izboljšavi krožijo med uporabniki že nekaj mesecev, pomembna novost, ki naj bi jo izboljšava vključevala, pa je tudi sinhronizacija zgodovine klepeta. Na novičarskem portalu WABetaInfo poročajo, da bodo aplikacijo za iPad predstavili takoj, ko izpopolnijo podporo za več naprav hkrati.

WhatsApp ima trenutno kar 2 milijardi uporabnikov. V zadnjih nekaj mesecih so zanje uvedli funkcijo za omejitev posredovanja viralnih sporočil, prejšnji teden pa so dodali tudi funkcijo iskanja. Ta naj bi razkrila morebitne dezinformacije, ki se lahko širijo do uporabnikov preko storitve sporočanja.


Prijavi napako v članku