Programska oprema
26.02.2007 15:40

Deli z drugimi:

Share

Websense in varni splet znotraj rešitev Citrix

Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o., sporoča javnosti, da je uspel zadnje različice svoje programske opreme Websense Enterprise® 6.3 ter Websense® Web Security Suite™ 6.3 integrirati s Citrix Presentation Server 3 ter 4.

Citrix Systems je vodilna družba na področju programske opreme in storitev za navidezna delovna okolja, ki omogočajo dostop do aplikacij, informacij, procesov in ljudi z uporabo različnih računalniških naprav prek kakršnegakoli omrežja, kjerkoli in kadarkoli. Citrix poskrbi, da današnje digitalne pisarne postanejo popolnoma navidezne, svoje aplikacije lahko uporabljate iz različnih računalnikov in operacijskih sistemov, saj več niso nameščene na delovnih postajah, ampak samo na strežnikih, kjer tudi delujejo, Citrixov odjemalec pa njihove uporabniške vmesnike prikazuje na delovni postaji. To naredi delovna orodja bolj dostopna in hkrati močno olajša administracijo ter seveda zmanjšuje stroške.

Zaradi centralno nameščenih aplikacij je pri uporabi rešitev Citrix tudi varnost izboljšana. Toda tudi virtualizirane aplikacije, ki so v svojem bistvu vseeno običajna orodja kot so spletni ali e-poštni odjemalci ali druga delovna orodja, pri delovanju pogosto tudi dostopajo na internet, zato tudi v tem primeru potrebujemo servise za zagotavljanje varnega dostopa na splet in za filtriranje spletnih vsebin. Z integracijo obeh izdelkov bodo lahko ponudniki rešitev svojim strankam dobavili kompleten izdelek, s katerim bodo stranke zadovoljile vse svoje potrebe po delovnih orodjih in hkrati izpolnile svoje zahteve glede informacijske varnosti in se držale priporočil ter predpisanih standardov. Websense podpira Citrix tako da ščiti virtualizirane aplikacije med uporabo interneta pred znanimi in neznanimi grožnjami kot so spyware in druga škodljiva programska koda, ribarjenjem za podatki, boti, poskusi vdorov in drugimi kriminalnimi dejanji. Websense znotraj Citrixa tudi poskrbi za filtriranje spletnih vsebin, pri čemer se ohranja popolnoma enaka tj. pregledna, podrobna in fleksibilna struktura definiranja pravil za filtriranje, kot v vseh drugih različicah Websense storitev za nevirtualizirane aplikacije.

Sedaj, ko je v Citrix integrirana še programska oprema Websense, lahko dobijo upravljalci Citrix strežnikov tudi več podrobnosti, boljši in lažji pregled nad aktivnostjo končnih uporabnikov na internetu. Orodja za pripravo poročil lahko prikažejo “količino” uporabe interneta ali pripravijo poročila v relaciji z izkoristkom, tako je mogoče mnogo lažje analizirati tveganja v zvezi z varnostjo, pravnimi zapleti, produktivnostjo zaposlenih ali preobremenjenostjo komunikacijskih zvez. Rusty Yates, sistemski administrator, Renasant Bank : “Za banko z več kot 60 poslovalnicami je dostop do aplikacij preko strežnika Citrix Presentation Server zelo dobra rešitev. Pri nas imamo okoli 700 uporabnikov na mnogih lokacijah, ki preko Citrixa iz našega podatkovnega središča poganjajo e-poštne in spletne strežnike ter druge namizne aplikacije. Zdaj lahko končno uspešno razširimo našo varnostno politiko in politiko filtriranja spletnih vsebin do vseh poslovalnic s pomočjo Websene orodij integriranih s Citrixom. S pomočjo Websense Enterprise 6.3 smo uspeli močno zajeziti varnostna tveganja in dvigniti produktivnost a hkrati ohraniti vse prednosti centralnega posredovanja aplikacij skozi naše omrežje”.


Prijavi napako v članku