Računalništvo, telefonija
07.10.2011 14:34

Deli z drugimi:

Share

Webroot SecureAnywhere: Najboljši oblačni protivirusnik?

Varnostna rešitev Webroot SecureAnywhere 2012 je hitra, zanesljiva in učinkovita
Varnostna rešitev Webroot SecureAnywhere 2012 je hitra, zanesljiva in učinkovita

Vsi večji ponudniki protivirusnih rešitev so za konec leta pripravili bogato paleto varnostnih programov. Večina izmed njih se je odločila za pristop, kjer se napredne varnostne tehnologije izvajajo v računalniku v oblaku. Za enako potezo so se pri pripravi napredne protivirusne rešitve SecureAnywhere 2012 odločili tudi pri podjetju Webroot.

Varnostna rešitev Webroot SecureAnywhere 2012, ki nudi polno zaščito pred škodljivimi programskimi kodami (vključno proti rootkit orodjem), na trdem disku računalnika zavzame le borih šest megabajtov prostora. Vsa napredna logika programa se nahaja v računalniku v oblaku. Inženirji podjetja Webroot so za dosego visoke učinkovitosti uporabili tehnologijo podjetja PrevX, ki velja za »špico« na področju varovanja računalniških sistemov pred škodljivimi programskimi kodami.

Protivirusni program SecureAnywhere 2012 deluje na način, da nameščen klient zbira informacije, ki jih strežniki podjetja Webroot potrebujejo za analizo datotek. Ti strežniki se nahajajo v računalništvu v oblaku, v realnem času prejemajo te podatke in »ugotavljajo«, ali je neka datoteka okužena. Če računalnik ni priključen na svetovni splet, nas pred škodljivim programskimi kodami ščiti proaktivna hevristična zaščita. V protivirusni program SecureAnywhere 2012 so vključena celo orodja za zaščito pametnih mobilnih telefonov. Ta so dosegljiva preko upravljavske konzole. Program SecureAnywhere 2012 je trenutno na voljo le za uporabnike operacijskih sistemov Windows. Proti koncu leta bo na voljo še različica za sisteme MacOS.


Prijavi napako v članku