Računalništvo, telefonija
06.05.2015 12:04
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vsestransko uporabna tablica Microsoft Surface 3 na pohodu

Vsestransko uporabna tablica Microsoft Surface 3 lahko brez težav prevzame vlogo kompaktnega osebnega računalnika.
Vsestransko uporabna tablica Microsoft Surface 3 lahko brez težav prevzame vlogo kompaktnega osebnega računalnika.

Podjetje Microsoft je uradno najavilo začetek prodaje tabličnega računalnika Surface 3, ki se v primerjavi s predhodnikom vsaj po zunanjem videzu ne razlikuje preveč. Glavna razlika se skriva v notranjosti, saj je računalniški gigant procesorje ARM nadomestil z 1,6 gigaherčnim Intelovim procesorjem Atom x7-Z8700 s sredicami Cherry Trail. To v praksi pomeni, da se je Microsoft za vedno odpovedal operacijskemu sistemu Windows RT in tega nadomestil s 64-bitno različico sistema Windows 8.1, ki jo bo kmalu seveda mogoče nadgraditi na Windows 10.

Novi tablični računalnik Microsoft Surface 3 je opremljen z 10,8-palčnim (27,4-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, ki ponuja razmerje stranic tri proti dva. Preostala strojna oprema obsega še sistemski pomnilnik do štiri gigabajte in vgrajeni pomnilnik z do 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, za zajem fotografij in opravljanje videokonferenc pa sta na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osmih milijonov točk in spletna kamera ločljivosti 3,5 milijona slikovnih točk. Tu je na razpolago še bogata paleta priključkov, in sicer microUSB, USB 3.0 in DisplayPort. Vgrajena baterija zadošča za do deset ur predvajanja videoposnetkov, pri čemer tablica meri zgolj 267 x 187 x 8,7 milimetra in tehta le dobrih 620 gramov.

Vsestransko uporabni tablični računalnik Microsoft Surface 3 je trenutno naprodaj le onkraj luže, za vstopno različico pa ameriški trgovci zahtevajo preračunanih 445 evrov. Če kupci razpolagajo s starejšo različico tablice Surface, lahko ceno novosti zmanjšajo za do 135 evrov. Zahtevnejšim uporabnikom in ljubiteljem večpredstavnostnih vsebin pa je na voljo tablica Microsoft Surface 3 Pro, saj je opremljena z 12-palčnim (30,5-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.160 x 1.440 slikovnih točk, njena maloprodajna cena pa se začne pri preračunanih 710 evrih.


Prijavi napako v članku