Računalništvo, telefonija
01.09.2006 13:52

Deli z drugimi:

Share

Vseprisotna brezžična rešitev za velika podjetja

Podjetji HP in Cisco Systems želita omogočiti izkoriščanje širokega nabora novih aplikacij in storitev, ki temeljijo na brezžični tehnologiji Pervasive Indoor Wireless iz podjetja Cisco Systems.

Nove aplikacije in storitve vključujejo varnost, dostop gostujočih uporabnikov, govor prek Wi-Fi in lokacijske storitve ter omogočajo ustvarjanje novih raznolikih aplikacij kot so sledenje IT virom, aplikacije, ki temeljijo na prisotnosti, dvomodalni govor in integrirano odkrivanje ter preprečevanje vdorov.

Podjetje HP bo zagotovilo storitve sistemske integracije za nove in izboljšane izdelke iz družine Cisco Unified Wireless Network, vključno z integriranim krmilnikom WLAN Cisco Catalyst 3750G in programsko opremo Cisco Unified Wireless Network 4.0. Skupni projekt obeh podjetij cilja na izboljšanje operativne učinkovitosti in zmanjševanje stroškov, povezanih s storitvami WLAN.

“To je strateška poteza obeh podjetij pri ustvarjanju brezžične osnove, ki omogoča širok nabor novih aplikacij,” je povedal Brian Brouillette, podpredsednik za tehnološke storitve pri podjetju HP. “Zaradi našega dela bodo stranke lahko uživale hitre in cenovno učinkovite prednosti široke palete novih, razširljivih aplikacij.”

Rešitev Unified Wireless Network Solution zagotavlja varnost omrežij WLAN in odgovarja na konkretne težave, ki jih doživljajo podjetja pri njihovi vpeljavi, upravljanju in nadzorovanju. Podjetje HP bo na prodorni Ciscovi brezžični osnovi zgradil obsežno računalniško omrežno rešitev za velika podjetja in pri tem strankam zagotovil zasnovo, integracijo in storitve upravljanja ter podporo celovite rešitve.

“Naša strategija je temeljila na pripravi arhitekture Unified Wireless Network, ki jo sestavljajo integrirana strojna in programska oprema ter storitve, ki nudijo razširljivo omrežje, poenostavijo vpeljavo in znižajo skupne stroške lastništva,” je povedal Brett Galloway, podpredsednik in generalni direktor enote za brezžična omrežja pri podjetju Cisco Systems. “Zelo smo navdušeni nad sodelovanjem s podjetjem HP pri usmerjanju velikih podjetij k inteligentnim omrežjem za pospešitev aplikacij, poslovnih procesov in dobičkonosnosti.”
Pred nekaj meseci je Cisco Systems predstavil večje število novih in nadgrajenih izdelkov, ki delujejo s protokolom za upravljanje Light Weight Access Point Protocol (LWAPP), ki omogoča, da se podatki za brezžično omrežje nahajajo na centralni točki. Z lokaliziranjem večine podatkov na centralnem kontrolorju je mogoče znatno skrajšati čas namestitve dostopne točke. To omogoča podjetju HP hitrejšo vpeljavo in širitev, kakor tudi poenostavljeno upravljanje brezžičnega omrežja Cisco Pervasive Indoor WLAN. Uporabniki se sedaj lahko pri vpeljavi LWAPP z vsemi njegovimi prednostmi obrnejo na strokovnjake podjetja HP, tako pri novih vpeljavah opreme podjetja Cisco Systems kot pri nadgradnjah programske opreme (angl. firmware) v obstoječih dostopnih točkah, ki temeljijo na Cisco 1200 IOS.

“Podjetji HP in Cisco Systems sta zasnovali in vpeljali naš novi brezžični center, kar nam omogoča več prilagodljivosti in občutno izboljšano učinkovitost,” pravi Yvon Fontaine, predsednik univerze Université de Moncton iz New Brunswicka v Kanadi. “Novo brezžično omrežje nam zelo olajša vpeljavo novih storitev. Tako smo z vpeljavo storitev IP telefonije zmanjšali stroške ter osebju in študentom omogočili boljšo uporabniško izkušnjo. Osebju sedaj na primer ni več treba potovati štiri ure, da se udeležijo sestankov na drugih univerzah ali pa trošiti veliko denarja za drage medkrajevne klice. Najbolj pa nas je presenetilo to, da je bilo omrežje vzpostavljeno v samo štirih tednih brez motenj pri že obstoječih storitvah.”

Omenjena napoved je sestavni del nove omrežne strategije podjetja HP, ki vključuje več partnerjev. Podjetji HP in Cisco Systems tako pospešujeta razvoj inteligentne informacijske infrastrukture, ki omogoča ustvarjanje, shranjevanje in dostavo strateških podatkov, zvoka in videa, kadarkoli in kjerkoli v podjetju je to potrebno. Obenem gre tudi za nadgradnjo globalnega zavezništva obeh podjetij. Ostale rešitve, ki jih podjetji ponujata v okviru tega zavezništva, vključujejo rešitev inteligentne zgradbe, IP telefonijo, integrirano upravljanje storitev, rešitev HP OpenView za upravljanje omrežij, mobilne in brezžične rešitve, virtualizirana podatkovna središča in rešitve za omrežno shranjevanje podatkov.


Prijavi napako v članku