Telefoni
09.04.2019 12:43

Deli z drugimi:

Share

Vse o novih Googlovih vrhunskih telefonih Pixel 4 in Pixel 4 XL!

Od pametnih mobilnih telefonov Google Pixel 4 in Pixel 4 XL se pričakuje zelo veliko.
Od pametnih mobilnih telefonov Google Pixel 4 in Pixel 4 XL se pričakuje zelo veliko.

Na spletu že dlje časa krožijo različne informacije o tem, kakšna bosta naslednika sicer še vedno zelo priljubljenih pametnih mobilnih telefonov Pixel 3 in Pixel 3 XL. Čeprav naj bi podjetje Google telefona s prodajnima oznakama Pixel 4 in Pixel 4 XL po vsej verjetnosti javnosti predstavilo šele v jesenskih mesecih, naj bi bila novinca praktično že nared za prodajo. Na to kažejo tudi najnovejše informacije o novih Googlovih telefonih, ki so pred kratkim zašle na svetovni splet in razkrivajo marsikatero njihovo noviteto.

Pametni mobilni telefon Pixel 4 naj bi bil opremljen z nekoliko večjim zaslonom v primerjavi z njegovim predhodnikov, in sicer s 15,2-centimetrsko oziroma 6-palčno diagonalo. Večji model pa naj bi za izris slik ponujal precej večji zaslon s 16,8-centimetrsko oziroma 6,6-palčno diagonalo visoke ločljivosti, oba modela pa bosta imela pod zaslonom vgrajen bralnik prstnih odtisov, spletna kamera pa se bo nahajala kar v zgornjem delu zaslona. Tudi novinca bosta seveda namenjena ljubiteljem digitalne fotografije, pri čemer naj bi bila kakovost zajetih slik še boljša od zdajšnjih modelov, čeprav bo fotoaparatov manj kot pri konkurenci. K temu naj bi veliko pripomogla tudi praktična in kakovostna optična povečava.

Za poganjanje prednameščene programske opreme naj bi bil zadolžen zmogljiv mobilni procesor Snapdragon 855, za shranjevanje vmesnih izračunov pa naj bi bil na voljo sistemski pomnilnik kapacitete vsaj šestih gigabajtov. Tu se celo govori o možnosti podpore za dve telefonski kartici SIM in celo za hitro mobilno omrežje 5G. Tako na pametnem mobilnem telefonu Pixel 4 kot Pixel 4 XL bo nameščen mobilni operacijski sistem Android 10.0 Q, ki prinaša povsem nov način delovanja in bo pripomogel k daljši avtonomiji delovanja mobilne naprave. Poleg tega razpolaga še z namenskim navideznim okoljem, ki je prilagojeno zunanjim zaslonom, kar pomeni, da bomo lahko mobilno napravo uporabljali v vlogi osebnega računalnika. Pri delu ali pri igranju računalniških iger bomo lahko uporabljali klasični računalniški zaslon, vključno z računalniško tipkovnico in računalniško miško.

Prihajajoči Android 10.0 Q ima pričakovano tudi privzeto podporo za tako imenovani temni način oziroma Dark Mode. To sicer ne preseneča, saj je lahko poraba električne energije na mobilnih napravah v temnem načinu do kar 43 odstotkov nižja kot v običajnem načinu. Novost prinaša še izboljšano deljenje vsebin med nameščenimi programi, vgrajeno podporo video zapisu AV1, učinkovitejšo povezavo z zunanjimi napravami, varnejše prepoznavanje obraza ter bolj varčno delo s sistemskim pomnilnikom. Poleg tega se bo na telefonu samodejno pojavil gumb za vklop brezžične povezave, ko bo ta na voljo.


Prijavi napako v članku