Računalništvo, telefonija
05.10.2016 09:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse kar morate vedeti o Androidu 7.1 Nougat

Android 7.1 Nougat je za razred boljši od njegovega predhodnika!
Android 7.1 Nougat je za razred boljši od njegovega predhodnika!

Podjetje Google je skupaj z novima pametnima mobilnima telefonoma Pixel in Pixel XL (bit.ly/Google-PixelRN) predstavilo še novi mobilni operacijski sistem Android 7.1 Nougat. To je sicer presenetilo številne, saj je Android 7.0 na voljo šele dober mesec dni. Kljub temu so si poznavalci enotni, da je podjetje Google s to potezo zadelo v polno, saj novi Android prinaša številne uporabne novosti. V nadaljevanju si poglejmo nekaj izmed njih, ki so pritegnile našo pozornost.

Prenovljen uporabniški vmesnik Pixel Launcher

Uporabniški vmesnik Google Pixel Launcher je bogatejši za možnost hitrega dostopa do spletnega iskalnika Google ter omogoča preprostejši dostop do priljubljenih aplikacij. Poleg tega omogoča hitro iskanje med nameščenimi aplikacijami, najpogosteje uporabljene pa bodo prikazane na vrhu seznama oziroma stolpca. Mape so bile deležne rahle oblikovne prenove, precej izboljšan pa je tudi sistem za zamenjavo ozadja. Čeprav je novost del mobilnega operacijskega sistema Android 7.1 Nougat, bo po vsej verjetnosti na voljo za prenos tudi drugim uporabnikom mobilnih naprav Android, in sicer brezplačno preko spletnega portala Google Play.

Googlova digitalna asistentka

Pametni mobilni telefoni Google Pixel bodo v navezi z mobilnim operacijskim sistemom Android 7.1 Nougat uporabniku ponujali možnost uporabe digitalne asistentke. Ta bo prišla nadvse v poštev predvsem pri iskanju vsebin na svetovnem spletu. Trenutno žal še ni znano, ali bo nadvse uporabna novost na voljo izključno za pametna mobilna telefona Google Pixel in Pixel XL ali pa tudi za druge mobilne naprave Android, ki imajo nameščen Android 7.0 ali Android 7.1

Nove možnosti za boljše upravljanje

Novi mobilni operacijski sistem Android 7.1 Nougat v celoti posnema funkcijo iz Applovega sistema iOS9, ki omogoča, da z držanjem ikone prikličemo dodatne možnosti. Google je novost opremil tako z lastnim mobilnim programom za opravljanje glasovnih in video konferenc Duo kot z najnovejšim sporočilnim sistemom Allo. Manjših grafičnih sprememb so sicer bile deležne še številne ikone in drugi elementi, vse skupaj pa pripomore k precej boljši uporabniški izkušnji.

Več informacij o nadvse zanimivem mobilnem operacijskem sistemu Android 7.1 Nougat bo podjetje Google razkrilo v prihodnjih nekaj dneh. Mi vas bomo s tem seveda takoj seznanili.


Prijavi napako v članku