Igre
30.12.2023 10:29

Deli z drugimi:

Share

Vrača se Prince of Persia, pa tudi Final Fantasy VII Rebirth

Ta teden vas čaka kar nekaj adrenalina, akcije, bojevanja in pustolovščin ...
Perzijski princ je tako pravljičen junak, da noče umreti.
Perzijski princ je tako pravljičen junak, da noče umreti.

Banishers: Ghosts of New Eden

Kdor ima rad tretjeosebne akcijske RPG-igre z nekoliko več nadnaravne groze, kot je za ta žanr običajno, se pravi bolj v slogu novejših in predelanih Resident Evilov kot God of War, naj ne spregleda te zanimive igre prodornih francoskih avtorjev Don’t Nod. Ti so doslej izdelovali predvsem novodobne pustolovščine, kot je Life is Strange, zdaj pa širijo portfelj in po umirjeno filozofskem Jusantu (priporočamo!) gredo v pošteno akcijo. Zgodbeno močno podprti Banishers pripoveduje zgodbo o paru lovcev na duhove v 17. stoletju, Antei in Raithu, ki v Severni Ameriki naletita na premočnega sovražnika. Antea umre in se vrne v življenje kot entiteta, ki sta jih skupaj z Raithom preganjala. Igramo kot eden ali drugi, pri čemer lahko med lovcema svobodno preskakujemo in uporabljamo njune samosvoje sposobnosti, kot je različna oborožitev. Ker pa je to igra RPG, lahko lika razvijamo v različne smeri in se tako z raznoraznimi prikaznimi, vampirji in drugimi pošastmi spopadamo na več načinov. Grafično je Banishers na nivoju, predvsem pa postreže z dokaj srhljivim vzdušjem, po čemer spomni na Resident Evil, le da je manj poudarka na zombijih in več na duhovih.

Final Fantasy VII Rebirth

Pred dvema letoma smo dobili ambiciozen in zanimiv remake Final Fantasyja VII, ki je prinesel docela prenovljeno grafično podobo in realnočasoven boj ter navdušil mnoge igralce. Le ena velika težava je bila z njim: ni šlo za celotno igro, temveč se je po kakšnih tridesetih urah končala ravno tedaj, ko bi morala druščina zapustiti futuristično velemesto in se odpraviti v širni svet. Žal tudi Rebirth še ne bo končal sage, saj bo šlo v končni fazi za trilogijo, bomo pa v njem naposled pustili za sabo metropolo Midgar in se v vlogi zdaj že dodobra skesanega najemnika Clouda Strifa ter njegovih prijateljev, med katerimi bo tudi beštija Red XIII, odpravili po planetu Gaia. Ni še rečeno, da bo povsem odprt, zagotovo pa ga bo tvorilo nekaj velikih predelov, po katerih bomo lahko dokaj svobodno tekli in jezdili chocobe, se bojevali v seveda nadgrajenem borilnem sistemu, ki bo znova mešal fizične udarce in magijo, se pogovarjali z življem, opravljali naloge, preganjali dežurnega zlobneža Sephirotha in se zoperstavili megakorporaciji Shinra, ki bo hotela še vedno izsesati življenjsko moč iz planeta.

Prince of Persia: The Lost Crown

Perzijski princ je tako pravljičen junak, da noče umreti. Po mnogih letih (zadnji Princ je bil The Forgotten Sands leta 2010) se vrača v nekoliko krajši in cenejši igri od težko pričakovanega novega dela oziroma prebarvanega Sands of Time, ki se nikamor ne premakne. The Lost Crown bo od strani gledana ploščadna akcijada, ki si sposoja iz metroidvanij – to pomeni, da z igranjem nabiramo nadgradnje in veščine, s katerimi si odpremo poti naprej in dodatno raziščemo že obdelana območja. Prevzeli bomo vlogo novega lika Sargona, ki obstaja v lastnem »prinčevskem« univerzumu in novi časovnici. Tudi zato, ker ne bomo reševali princese, temveč prijatelja kraljeviča iz ukletega mesta Qaf. To bomo storili s pomočjo zveste sablje in številnih veščin, tako akrobatskih, kakršni sta drsenje po tleh in dvojni skok, kot čarobnih, kot bo gibanje nazaj in naprej skozi čas ter sposobnost postavljanja senčnih markerjev, h katerim se bo mogoče instantno vračati. Pričakujemo lahko številne bistro postavljene platformske ovire, spretnostne uganke in boje z manjšimi ter večjimi sovražniki, ki jih je navdihnila perzijska mitologija.

Jujutsu Kaisen: Cursed Clash

Jujutsu Kaisen je popularna serija japonskih stripov – mang, v kateri se srednješolec Yuji Itadori pridruži skrivni organizaciji mladih čarodejev in se loti lova na zlobne nadnaravne entitete. Takšna zasnova je seveda kot nalašč za videoigro, in Cursed Clash jo s pridom uporabi. Šlo bo za animejsko arensko borilno igro, v kateri bomo izbrali dva lika izmed številnih znanih iz mange (Yuji Itadori, Megumi Fushiguro, Nobara Kugisaki, Satoru Gojo, Ryomen Sukuna, Maki Zenin, Toge Inumaki, Panda, Aoi Todo, Jogo, Hanami, Kento Nanami, Mahito, Eso/Kechizu) in skušali s tovariškim udejstvovanjem premagati nasprotni dvojec. Vsak lik bo imel širok nabor navadnih in posebnih udarcev, ki temeljijo na magiji, posebnost igre pa bo ta, da se bodo borci in borke sproti razvijali. Na začetku spopada še ne bodo sposobni izvajati zares mogočnih tehnik, proti koncu pa se bodo spreminjali v pernata bitja, delali razpoke v tleh in nasprotnike brcali dvajset metrov v zrak. Videti je spektakularno in nepozabno, sploh za ljubitelje stripa.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Colby

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COLBY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COLBY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Colby

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COLBY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178