Igre
19.08.2020 15:30
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vrača se Alan Wake

Slavni Alan Wake prihaja v Control 27. avgusta.
Slavni Alan Wake prihaja v Control 27. avgusta.

Če obožujete paranormalne srhljivke v slogu Twin Peaks, The Shining in The X-Files, se verjetno spomnite psihološke akcijske igre Alan Wake izpred 10 let. Z njo je podjetje Remedy Entertainment nadaljevalo ponudbo odličnih tretjeosebnih streljank po Maxu Paynu, najprej na Xbox 360, nato pa še na osebnih računalnikih.

Po več krajših dodatkih se je za igro izgubila vsaka sled, finski razvojni studio pa je pozornost usmeril v druge projekte, nazadnje v lanskoletni Control, ki je navdušil z misteriozno zgodbo in osupljivimi vizualnimi učinki. Deset let kasneje pa se famozni pisatelj vrača, čeprav ne ravno v obliki, kot bi ga najbrž večina oboževalcev pričakovala. Pa vendar … je to napoved nove igre z Alanom v glavni vlogi?

Alan Wake se namreč pojavi v napovedniku druge in s tem zadnje razširitve za igro Control, ki prikladno nosi podnaslov AWE. To načeloma pomeni Altered World Event, a hkrati namiguje na Alan Wake Experience ali Alan Wake Expansion. V njej bodo igralci ponovno obuli čevlje Jesse Faden, trenutne direktorice Zveznega urada za nadzor, obljubljena pa je celo nova modifikacija za priljubljeno večnamensko pištolo.

A še bolj zanimiva kot Alanova vrnitev je morda novica, da finska zasedba že dela na naslednjem projektu, ki nosi oznako Remedy Connected Universe. Za kaj točno gre zaenkrat ostaja še skrivnost, je pa kreativni direktor podjetja, Sam Lake, razkril, da Remedy že več kot desetletje načrtuje izid igre, ki bi povezala njihove stvaritve. Možnosti, da se Jesse in Alanu pridruži še Max, so sicer majhne, saj je podjetje znamko Max Payne že pred časom prodalo založniški hiši Take-Two Interactive.

Control: AWE bo na voljo 27. avgusta za PC, PlayStation 4 in Xbox One, ko bo igra vred z dodatkoma končno postala dosegljiva tudi na platformi Steam v zbirki Control Ultimate Edition. Lastniki izdaje Deluxe in imetniki sezonske prepustnice bodo razširitev AWE lahko prenesli brezplačno, sicer pa bo zanjo potrebno odšteti 14,99 €.


Prijavi napako v članku