Računalništvo, telefonija
26.06.2014 09:01

Deli z drugimi:

Share

Vodja brazilske zvezne policije na Twitterju pomotoma razkril geslo za dostop do varnostnega sistema svetovnega prvenstva FIFA 2014

Na objavljeni fotografiji vodje brazilske zvezne policije se lepo vidita tako geslo za dostop do internega varnostnega omrežja Wi-Fi kot oznaka omrežja SSID.
Na objavljeni fotografiji vodje brazilske zvezne policije se lepo vidita tako geslo za dostop do internega varnostnega omrežja Wi-Fi kot oznaka omrežja SSID.

Vodja brazilske zvezne policije Luiz Cravo Dorea si je pred kratkim privoščil zelo neprijeten spodrsljaj na družabnem omrežju Twitter. Ta je namreč na svojem Twitter profilu objavil fotografijo varnostnega središča svetovnega prvenstva FIFA 2014 iz katere je bilo mogoče enostavno razbrati tako geslo za dostop do internega varnostnega omrežja Wi-Fi kot oznako omrežja SSID. Spodrsljaj vodje brazilske zvezne policije so uporabniki družabnega omrežja Twitter kaj hitro odkrili, zato je njegova fotografija takoj postala priljubljena tako med uporabniki družbenega omrežja Twitter kot svetovnega spleta.

Na srečo je vodja brazilske zvezne policije Luiz Cravo Dorea napako hitro opazil ter nemudoma poskrbel tako za zamenjavo gesla kot oznake SSID za brezžično omrežje. Kljub temu so »napadalci« imeli dovolj časa, da so si vsaj za kratek čas ogledali videoposnetke varnostnih kamer, preko katerih brazilska policija v živo spremlja dogajanje na letošnjem svetovnem prvenstvu FIFA 2014. Sporna fotografija naj bi vsaj sodeč po slikah na zaslonih dveh računalnikov nastala na prvi tekmi svetovnega prvenstva med Brazilijo in Hrvaško, na družabnem omrežju Twitter pa je bila objavljena nekaj dni kasneje.


Prijavi napako v članku