Telefoni
31.12.2012 11:36

Deli z drugimi:

Share

Popoln vodič za nakup zaščitnega etuija

Slovensko podjetje CalypsoCrystal uporabnikom ponuja ene izmed najbolj prestižnih zaščitnih etuijev.
Slovensko podjetje CalypsoCrystal uporabnikom ponuja ene izmed najbolj prestižnih zaščitnih etuijev.

Kljub temu, da so današnji pametni telefoni izdelani iz materialov, ki so odporni na padce in praske, njihovi zasloni pa so zaščiteni s posebej odpornim steklom Gorilla Glass, pa lahko kapljice vode, nepredvideni padci iz velike višine in podobni pripetljaji še vedno predstavljajo velik problem. Pametni telefoni so za mnoge med nami predragi, da bi jih pustili nezaščitene pred nepredvidljivimi situacijami. Večji kot je zaslon pametnega telefona, več boste zanj odšteli, hkrati pa bo večji zaslon pomenil tudi veliko večje tveganje pri različnih udarcih. Prav zaradi tega bi moral vsak uporabnik pametnega telefona razmisliti o nakupu zaščitne torbice, ohišja, maske, etuija, ki jih je na prodajnih policah malo morje. Takšne zaščitne okvirje lahko najdemo v različnih prodajalnah, od tehničnih trgovin, ponudnikov mobilnih storitev pa vse do trgovin z živili. Nabor izdelkov je ogromen, zato je izbira povsem individualna. Da bi se lažje odločili za nakup, vam v nadaljevanju ponujamo kratek pregled vseh možnih vrst zaščite vašega mobilnega telefona.

Etuiji in torbice

So izdelani predvsem iz umetnega usnja, plastike, tkanin, ali iz kombinacije naštetih materialov. Ti so lahko opremljeni s posebno priponko za pas, poteznim sistemom ali magnetnim poklopcem. Za njih se v največji meri odloča moška populacija, medtem ko nežnejši spol še zmeraj raje prisega na barvne vrečice, ki so precej podobne etuijem za očala. Če potrebujete zgolj osnovno zaščito pred praskami, ki jih po navadi povzročijo ključi ali kakšni drugi ostri predmeti, potem bo vse od zgoraj naštetega več kot dovolj. Pri tem vam priporočamo, da izberete obliko, ki bo karseda najbolje sedla v vas žep. Če spadate v kategorijo ekstremnih športnikov ali pač v krog nerodnih ljudi, potem vam bodo ob morebitnih ekstremnih padcih v pomoč torbice podjetja Griffin (goo.gl/66KWT). Te lahko namreč telefon zaščitijo tudi pri padcih, kjer bi običajne torbice že zdavnaj odpovedale. Športnikom bodo na voljo tudi različne torbice iz neoprena, s pomočjo katerih lahko telefone uporabljamo tudi med različnimi športnimi aktivnostmi. Seveda ne smemo pozabiti niti na ljubitelje prestiža. Za te bo poskrbelo kar slovensko podjetje CalypsoCrystal (goo.gl/thLV4), ki uporabnikom nudi linijo ročno izdelanih modnih ovitkov za mobilne telefone iPhone, Blackberry in Samsung. Ti so izdelani iz srebra, titana in usnja. Modni ovitki se povsem prilegajo mobilnikom, saj so vsi kosi lasersko rezani in ročno sestavljeni. Odlikuje jih še natančna ročna izdelava in srebrni dodatki na robu, ki dajo izdelkom posebni lesk.

Vodoodporne torbice

Če imate radi morje, kopanje v hladni reki, jezeru ali domačem bazenu, potem bodo vodoodporne torbice kot nalašč za vas. Te so precej podobne nekakšnim plastičnim vrečkam in omogočajo nemoteno rokovanje s telefonom tudi pod vodo. Nekatere izmed takšnih torbic lahko celo plavajo nad gladino vode, večina od njih pa omogoča nemoteno »vodno« pošiljanje sms-ev, »surfanje« po spletu in opravljanje klicev. Nekaj podobnega je v tem letu predstavilo podjetje Anycast Solutions (goo.gl/91VgH). Gre za zaščitno »folijo« PhoneDome, ki mobilne naprave varuje pred vodo, prahom, umazanijo in agresivnimi sredstvi. PhoneDome je zaščitna prozorna folija iz poliuretanske termoplastike, ki je odporna na odrgnine in luknje ter nosi blagovno znamko 3M. Ta zagotavlja popolno odpornost na vodo in jo lahko ponovno uporabimo do trikrat. Ker prozornost folije znaša kar 98-odstotkov in ker je izredno tanka, jo uporabnik tako rekoč ne opazi in ta ne vpliva ne na estetiko ne na dimenzije pametnega mobilnega telefona in tabličnega računalnika. Ker se folija povsem oprime mobilne naprave, ta pušča prost dostop do vseh gumbov in ključnih ukazov, kot so na primer gumbi za nastavitev glasnosti zvoka ter za vklop in izklop naprave. Novost na delovanje in odzivnost na dotik občutljivega zaslona seveda nima nikakršnega vpliva

Torbice za boljši sprejem signala

Vaš mobilni telefon je uporaben le v primeru, ko lahko z njim brskate po spletu, pošiljate tekstovno sporočilo in opravljate klice. Nekatera območja v Sloveniji so še vedno precej slabo pokrita z mobilnim signalom. Uporabnikom, ki živijo na nekoliko odmaknjenih predelih, priporočamo nakup etuijev, ki so opremljeni z dodatno anteno, ki bo povečala moč mobilnega signala. Te lahko kupite preko spletnih prodajaln kot so Amazon.com, AlternativeWireless.com (goo.gl/TMJ7e) in podobnih. Njihove cene se gibljejo med 15 in 40 evrov, ti pa bodo signal izboljšali tudi do 40%.

Zaščitne maske

So na voljo v različnih barvah in oblikah. Izdelane so iz tanke plastike, gume, neoprena, silikonskih materialov, itd. Takšni materiali, ne samo da ščitijo napravo pred praskami, udarci, vlago, ampak poskrbijo tudi da nam mobilna naprava ne zdrsne nepričakovano iz rok. Takšne zaščitne maske se izjemno tesno prilegajo ohišju telefona, vendar pa pri tem ne ščitijo zaslona. Hkrati so tudi odlična priložnost, da vaš telefon »oblečete« v nenavadno in »odštekano« barvno opravo. Prav takšne so zaščitne maske podjetja Case Mate. Case Mate (goo.gl/cty0N) zaščita je na voljo za mobilne telefone različnih proizvajalcev, najbolj široka paleta izdelkov pa je na voljo za naprave Apple. Podjetje Case Mate je s svojimi izdelki prisotno v 76 državah po vsem svetu, kjer so osvojili za svoje inovativne izdelke prejeli tudi številne nagrade in priznanja. Poleg inovativne oblike so Case Mate-ova zaščitna ohišja izdelana iz visoko kakovostnih materialov, ki so odporni na vodo, udarce, prah in ostale zunanje vplive.

Odbojniki

Odbojniki so v bistvu gumijaste oz. silikonske prevleke za vaš mobilni telefon. Te se tesno oprimejo ohišja in ščitijo telefon pred različnimi udarci. Poleg tega preprečujejo različne zdrse, tako iz roke kot iz kakšne druge gladke podlage.

Zaščitne folije

Zaščitne folije so nekakšne tanke prozorne nalepke, ki preprečujejo poškodbe zaslona. So poceni in nudijo relativno učinkovito zaščito, še posebej pri telefonih, ki so opremljeni z zasloni občutljivimi na dotik. Te ne bi smele vplivati ​​na funkcionalnost telefona, je pa res, da se lahko sčasoma preprosto izrabijo. V zadnjem času se pojavlja vse več proizvajalcev (med njimi najdemo tudi podjetji iVisor AG (goo.gl/G0tkp) in ZAGG), ki uporabnikom ponujajo novo vrsto »trdih« folij, na katerih se ne bodo pojavili nadležni mehurčki.


Zaščitni okvirji z dodatno baterijo

Na spletu lahko kupimo tudi posebne zaščitne okvirje, ki so opremljeni z dodatno baterijo. S temi bo vaš telefon ne samo zaščiten, ampak bo njegov čas delovanja tudi močno podaljšan. Cene takšnih okvirjev se gibljejo od 45 pa vse tja do 100 evrov, kupite pa jih lahko preko spletne strani Mophie.com (goo.gl/ZvVGs) ali Amazona.


Prijavi napako v članku