Računalništvo, telefonija
29.06.2011 16:12

Deli z drugimi:

Share

Vodacom prvi na svetu s slovenskim produktom

Južnoafriški Vodacom Business bo svojim uporabnikom ponudil novo storitev »Office in the cloud«, ki so jo pod blagovno znamko Flip IT razvili slovenski strokovnjaki iz podjetja NIL d.o.o.
Južnoafriški Vodacom Business bo svojim uporabnikom ponudil novo storitev »Office in the cloud«, ki so jo razvili slovenski strokovnjaki.
Južnoafriški Vodacom Business bo svojim uporabnikom ponudil novo storitev »Office in the cloud«, ki so jo razvili slovenski strokovnjaki.

Ta teden je eno izmed vodilnih svetovnih podjetji na področju mobilne telefonije in upravljanih storitev Vodacom, hčerinsko podjetje globalnega operaterja Vodafone, kot prvo na svetu svojim strankam ponudilo celostno storitev »Office in cloud« ali pisarna v oblaku. Omenjeno storitev in tehnologijo, ki jo omogoča, je v celoti razvilo slovensko podjetje NIL d.o.o., s sedežem v Ljubljani. Enako storitev pod imenom Flip IT v Sloveniji trži NIL-ovo hčerinsko podjetje Virtu d.o.o. Storitev »Office in the cloud« bo Vodacom najprej ponudil svojim strankam v Južno afriški republiki (JAR), nato pa tudi širše po svetu v okviru skupine Vodafone. »Naš ponos izvira predvsem iz dejstva, da je »Office in the cloud« ena redkih uspešnih izvedb javnega oblaka v svetovnem merilu. Dokaz zato je prav dejstvo, da se je zanj odločilo tako ugledno in veliko podjetje, kot je Vodafone,« je poudaril direktor podjetja NIL Klemen Štular. Podjetje Vodafone je namreč za rešitev, ki jo je razvilo podjetje NIL, zahtevalo ekskluzivne pravice za južno- afriško tržišče, kar še dodatno potrjuje kakovost in tržni potencial omenjenega produkta.

Veliko svetovnih IT multinacionalk je razvijalo in še razvija tovrstno storitev, a so uspeli le delno. Slovensko podjetje NIL d.o.o., v sodelovanju s hčerinskim podjetjem Virtu d.o.o., pa je bilo prvo, ki jim je uspelo razviti celostno rešitev in jo pod blagovno znamko Flip IT ponuditi na trgu. Vodacom bo s tem tudi prvo podjetje na svetu, ki bo ponujalo celostno storitev računalništva in pisarne v oblaku širšemu potrošniku. Računalništvo v oblaku je povsem spremenilo uporabniško dojemanje tehnologij in komunikacijskih kanalov. Informacijske storitve so čez noč postale precej bolj praktične in dosegljive. Vse to pa vodi v spreminjanje poslovnih modelov v informatiki, saj se klasična lastniška informatika umika najetim rešitvam in storitvam, ukrojenim po meri tako majhnih kot velikih poslovnih uporabnikov. V NIL-ovem hčerinskem podjetju VIRTU so z oblikovanjem informacijskih storitev FlipIT v preteklih letih poskrbeli za brezskrbno in zanesljivo delovanje podjetniških okolij malih in srednje velikih podjetij. V letošnjem letu so poslovni model še nadalje razvili in ga prilagodili ponudnikom storitev ter velikim podjetjem.

»Uspeh produkta FlipIT temelji predvsem na prilagodljivosti produkta, saj ga je moč uporabiti v vsakem okolju, ki potrebuje IT rešitve, ne glede na panogo ali vrsto dela. Odlično se znajde tako v pisarniškem, bančnem ali proizvodnem okolju. Storitve Flip IT že danes kažejo prihodnost poslovnega računalništva in ni več daleč dan, ko bomo dostop do superračunalnika dobili s priklopom lahkega odjemalca v električno vtičnico,« je vizionarsko poudaril direktor podjetja Virtu d.o.o Sašo Djokovič.

»Tehnično in programsko rešitev za storitev pisarne v oblaku smo iskali več let, saj smo prepričani, da je to naslednji korak v evoluciji računalniških podpornih storitev. Produkt oziroma storitev, ki so ga razvili v podjetju NIL je brezhiben, prilagodljiv in najbolj dodelan od vseh doslej videnih. Prepričan sem, da je to šele začetek zgodbe o uspehu, in to ne zgolj v JAR, temveč v svetovnem merilu,« je na danšanji predstavitveni novinarski konferenci v neposrednem prenosu (telepresence) iz JAR poudaril direktor Vodacom Business Richard Vester.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,