Računalništvo, telefonija
26.12.2012 06:25

Deli z drugimi:

Share

VLC za Windows 8 kmalu med nami

Prednosti odprtokodnega in brezplačnega predvajalnika VLC bomo kmalu lahko koristili neposredno v grafičnem vmesniku operacijskega sistema Windows 8, saj imajo programerji za razvoj novega grafičnega vmesnika na voljo že več kot preračunanih 50 tisoč evrov.
Večpredstavnostni predvajalnik VLC bomo kmalu lahko poganjali neposredno v grafičnem vmesniku operacijskega sistema Windows 8.
Večpredstavnostni predvajalnik VLC bomo kmalu lahko poganjali neposredno v grafičnem vmesniku operacijskega sistema Windows 8.

Večpredstavnostni predvajalnik VideoLAN Client ali krajše VLC (http://goo.gl/JjtrB) je med ljubitelji filmskih posnetkov zelo priljubljen, saj je enostaven za uporabo, za tekoče predvajanje videoposnetkov potrebuje malo sistemskih virov in podpira prav vse najbolj uveljavljene videokodeke. Prednosti odprtokodnega in brezplačnega predvajalnika VLC bomo kmalu lahko koristili še neposredno v grafičnem vmesniku operacijskega sistema Windows 8, saj so programerji na spletnem portalu Kickstarter zbrali dovolj denarja za pričetek njegovega razvoja.

Programerji organizacije VideoLAN imajo za razvoj novega grafičnega vmesnika priljubljenega predvajalnika VLC na voljo več kot preračunanih 50 tisoč evrov (http://goo.gl/oq3Oo). Novost bo mogoče uporabljati neposredno v novem grafičnem vmesniku operacijskega sistema Windows 8, in sicer tako na osebnih računalnikih in prenosnikih kot na tabličnih računalniki, s prednameščenim sistemom Windows 8 Pro. Nova različica večpredstavnostnega predvajalnika VLC za okolje Windows 8 naj bi bila predvidoma nared še pred pomladjo.


Prijavi napako v članku