Tiskalniki in skenerji
19.05.2009 14:32
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vizija ohranjanja okolja

Ohranjanje okolja in virov za Canon niso le besede.
Ohranjanje okolja in virov za Canon niso le besede.

V Canonu CEE je ohranjanje naravnih virov dolgoletna tradicija in temeljna sestavina korporativne kulture, ki velja na vseh področjih poslovanja in delovanja podjetja.

Canon CEE in njegove podružnice so prejele mednarodni certifikat ISO 14001, ki potrjuje usklajenost z zahtevami za industrijsko varnost in okoljevarstvo. S tem standardom Canon zagotavlja, da je mogoče skladnost z nekaterimi standardi poslovanja, proizvodnje in storitev mogoče preveriti.
Canon od leta 2006 za svoj vozni park izbira samo vozila, ki imajo emisije CO2 pod vrednostjo 180 g/km. Z julijem 2009 bo to mejo spustil na 160 g/km.
Večina Canonovih tiskalnikov in večfunkcijskih naprav je prejela oznako »Energy Star«. Gre za certifikat Evropske skupnosti, ki označuje energijsko varčne pisarniške naprave. Prav tako stalno raste število Canonovih naprav, ki so pridobile okoljski certifikat »Blauer Engel«. Ta označuje izdelke in storitve, ki skrbijo za okolje in zaščito potrošnikov.
Vse Canonove embalaže so narejene iz okolju prijaznih materialov. Canonov papir je za dolgoročno ohranjanje gozdov prejel nagrado »Nordic Swan«. Ni treba posebej poudarjati, da Canon deluje v skladu z vsemi zakonskimi zahtevami, še posebej z regulativami WEEE, RoHS, REACH in direktivo o varnem odlaganju baterijskih vložkov.


Prijavi napako v članku