Slika, tv, avdio
20.04.2021 13:49
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Videokonferenčne sobe – čas za modernizacijo tehnologije

Tudi vi razmišljate, da je čas za nadgradnjo tehnologije vaše sejne sobe, ki ima običajno oziroma bi morala imeti v vsakem podjetju prav posebno mesto?

Preprosto in učinkovito sodelovanje je ključnega pomena za današnje poslovanje. Delovna sila postaja vse bolj mobilna in videokonference niso več samo luksuzna storitev, ampak so nujno potrebne. Ne glede na to, ali gostite sestanek z vsemi zaposlenimi, sodelujete z zaposlenimi iz domačih pisarn ali pa se povezujete s strankami, ključnega pomena je ustrezen prostor in rešitve. Pri ustvarjanju namenske sobe za videokonference je treba upoštevati nekaj ključnih smernic: postavitev sobe, avdio in video potrebe. Neprimerna postavitev oziroma oblika videokonferenčne sobe lahko privede do neljubih težav, kar pa izniči primarno prednost tovrstnih prostorov, učinkovitost in produktivnost.

Tehnološke videokonferenčne rešitve, ki jih nudi Strim plus, vam bodo pomagale odpraviti naslednje težave:

Projekcijsko sliko je težko prebrati

Ko pripravljate četrtletno poročilo ali predstavljate nove ideje, je pomembno, da lahko vsi v prostoru dobro vidijo vašo predstavitev.

Priporočamo nadgradnjo na LED zaslone visoke resolucije (po možnosti 4K oziroma UHD), ker imajo bistveno višjo svetilnost v primerjavi s projektorji in platni, zato so dobro vidni in berljivi, kjerkoli v prostoru se nahajate.


Udeleženci ne vedo, kako bi začeli predstavitev

Konferenčno sobo ste nadgradili z različnimi aplikacijami – od skupne rabe zaslona do videokonference. Težava je v tem, da nihče v resnici ne ve, kako vse to deluje, kako se poveže posamezne komponente.

Delovanje vaše konferenčne sobe raje poenostavite s poznanim Windows okoljem na računalniku, vgrajenem v interaktivni zaslon na dotik, ki se ga upravlja na podoben način, kot ste navajeni s pametnega telefona.


Ne slišite, kaj se dogaja

Izjemno pomembna pritožba, ki jo običajno slišimo, ko gre za konferenčne sobe, je zvok. Zvok je prešibak ali pa odmeva. Včasih zaradi slabe akustike trije člani ekipe zvenijo kot poln stadion.

Obstaja veliko možnosti. Za začetek priporočamo, da nadgradite mikrofon s takim, ki ga lahko postavite na sredino mize in absorbira zvok z vseh strani. Drugi korak je nadgradnja zvočnikov s soundbarom (zvočniki in mikrofoni) ali celo videobarom (zvočniki, mikrofoni in kamera).


Sogovornika pri videokonferencah se ne vidi dobro

Dandanes smo primorani več dela opraviti na daljavo, vendar se vsem zdi pomembno ohraniti čim bolj pristen stik z ljudmi, ki jih ne srečujemo več v živo. Opravimo ogromno online klicev, v katerih se sogovornika ne vidi dobro ali pa sploh ne, in sicer zaradi slabe kakovosti slike. Resnica pa je, da slika pove več kot tisoč besed.

Zato vam predlagamo, da izberete kakovostno spletno video kamero za pravo uporabo v vašem prostoru, da se boste ob vsakem pogovoru lahko nasmehnili in tako pridobili naklonjenost sogovornika.

Ustrezno opremljene videokonferenčne sobe in prilagojena oprema povečujejo produktivnost, prihranijo čas, zmanjšajo potne stroške in na splošno spodbujajo sodelovanje. Glavna prednost interaktivne tehnologije je v zmožnosti omogočanja sodelovanja, ne da bi pri tem morali porabiti sredstva in čas za potovanje. Čas je denar, zato se čimprej odločite za digitalno interaktivno tehnologijo predstavitev in videokonferenc, ki ne pozna tegob stroškov vzdrževanja.

Več o interaktivnih rešitvah na spletni strani strim.si.

Vas zanima več iz te teme?
Videokonferenčne sobe Strim plus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več