Slika, tv, avdio
Digitalizacija
Poslovne rešitve
20.04.2021 13:49
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Videokonferenčne sobe – čas za modernizacijo tehnologije

Tudi vi razmišljate, da je čas za nadgradnjo tehnologije vaše sejne sobe, ki ima običajno oziroma bi morala imeti v vsakem podjetju prav posebno mesto?

Preprosto in učinkovito sodelovanje je ključnega pomena za današnje poslovanje. Delovna sila postaja vse bolj mobilna in videokonference niso več samo luksuzna storitev, ampak so nujno potrebne. Ne glede na to, ali gostite sestanek z vsemi zaposlenimi, sodelujete z zaposlenimi iz domačih pisarn ali pa se povezujete s strankami, ključnega pomena je ustrezen prostor in rešitve. Pri ustvarjanju namenske sobe za videokonference je treba upoštevati nekaj ključnih smernic: postavitev sobe, avdio in video potrebe. Neprimerna postavitev oziroma oblika videokonferenčne sobe lahko privede do neljubih težav, kar pa izniči primarno prednost tovrstnih prostorov, učinkovitost in produktivnost.

Tehnološke videokonferenčne rešitve, ki jih nudi Strim plus, vam bodo pomagale odpraviti naslednje težave:

Projekcijsko sliko je težko prebrati

Ko pripravljate četrtletno poročilo ali predstavljate nove ideje, je pomembno, da lahko vsi v prostoru dobro vidijo vašo predstavitev.

Priporočamo nadgradnjo na LED zaslone visoke resolucije (po možnosti 4K oziroma UHD), ker imajo bistveno višjo svetilnost v primerjavi s projektorji in platni, zato so dobro vidni in berljivi, kjerkoli v prostoru se nahajate.


Udeleženci ne vedo, kako bi začeli predstavitev

Konferenčno sobo ste nadgradili z različnimi aplikacijami – od skupne rabe zaslona do videokonference. Težava je v tem, da nihče v resnici ne ve, kako vse to deluje, kako se poveže posamezne komponente.

Delovanje vaše konferenčne sobe raje poenostavite s poznanim Windows okoljem na računalniku, vgrajenem v interaktivni zaslon na dotik, ki se ga upravlja na podoben način, kot ste navajeni s pametnega telefona.


Ne slišite, kaj se dogaja

Izjemno pomembna pritožba, ki jo običajno slišimo, ko gre za konferenčne sobe, je zvok. Zvok je prešibak ali pa odmeva. Včasih zaradi slabe akustike trije člani ekipe zvenijo kot poln stadion.

Obstaja veliko možnosti. Za začetek priporočamo, da nadgradite mikrofon s takim, ki ga lahko postavite na sredino mize in absorbira zvok z vseh strani. Drugi korak je nadgradnja zvočnikov s soundbarom (zvočniki in mikrofoni) ali celo videobarom (zvočniki, mikrofoni in kamera).


Sogovornika pri videokonferencah se ne vidi dobro

Dandanes smo primorani več dela opraviti na daljavo, vendar se vsem zdi pomembno ohraniti čim bolj pristen stik z ljudmi, ki jih ne srečujemo več v živo. Opravimo ogromno online klicev, v katerih se sogovornika ne vidi dobro ali pa sploh ne, in sicer zaradi slabe kakovosti slike. Resnica pa je, da slika pove več kot tisoč besed.

Zato vam predlagamo, da izberete kakovostno spletno video kamero za pravo uporabo v vašem prostoru, da se boste ob vsakem pogovoru lahko nasmehnili in tako pridobili naklonjenost sogovornika.

Ustrezno opremljene videokonferenčne sobe in prilagojena oprema povečujejo produktivnost, prihranijo čas, zmanjšajo potne stroške in na splošno spodbujajo sodelovanje. Glavna prednost interaktivne tehnologije je v zmožnosti omogočanja sodelovanja, ne da bi pri tem morali porabiti sredstva in čas za potovanje. Čas je denar, zato se čimprej odločite za digitalno interaktivno tehnologijo predstavitev in videokonferenc, ki ne pozna tegob stroškov vzdrževanja.

Več o interaktivnih rešitvah na spletni strani strim.si.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Videokonferenčne sobe Strim plus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

Endava PLC

Letališka cesta 29B, 1000 Ljubljana,
Endava že več kot 21 let spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo ter pomaga nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz področja financ, telekomunikacij, medijev, tehnologije, potrošniških ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več