Slika, tv, avdio
20.04.2021 13:49
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Videokonferenčne sobe – čas za modernizacijo tehnologije

Tudi vi razmišljate, da je čas za nadgradnjo tehnologije vaše sejne sobe, ki ima običajno oziroma bi morala imeti v vsakem podjetju prav posebno mesto?

Preprosto in učinkovito sodelovanje je ključnega pomena za današnje poslovanje. Delovna sila postaja vse bolj mobilna in videokonference niso več samo luksuzna storitev, ampak so nujno potrebne. Ne glede na to, ali gostite sestanek z vsemi zaposlenimi, sodelujete z zaposlenimi iz domačih pisarn ali pa se povezujete s strankami, ključnega pomena je ustrezen prostor in rešitve. Pri ustvarjanju namenske sobe za videokonference je treba upoštevati nekaj ključnih smernic: postavitev sobe, avdio in video potrebe. Neprimerna postavitev oziroma oblika videokonferenčne sobe lahko privede do neljubih težav, kar pa izniči primarno prednost tovrstnih prostorov, učinkovitost in produktivnost.

Tehnološke videokonferenčne rešitve, ki jih nudi Strim plus, vam bodo pomagale odpraviti naslednje težave:

Projekcijsko sliko je težko prebrati

Ko pripravljate četrtletno poročilo ali predstavljate nove ideje, je pomembno, da lahko vsi v prostoru dobro vidijo vašo predstavitev.

Priporočamo nadgradnjo na LED zaslone visoke resolucije (po možnosti 4K oziroma UHD), ker imajo bistveno višjo svetilnost v primerjavi s projektorji in platni, zato so dobro vidni in berljivi, kjerkoli v prostoru se nahajate.


Udeleženci ne vedo, kako bi začeli predstavitev

Konferenčno sobo ste nadgradili z različnimi aplikacijami – od skupne rabe zaslona do videokonference. Težava je v tem, da nihče v resnici ne ve, kako vse to deluje, kako se poveže posamezne komponente.

Delovanje vaše konferenčne sobe raje poenostavite s poznanim Windows okoljem na računalniku, vgrajenem v interaktivni zaslon na dotik, ki se ga upravlja na podoben način, kot ste navajeni s pametnega telefona.


Ne slišite, kaj se dogaja

Izjemno pomembna pritožba, ki jo običajno slišimo, ko gre za konferenčne sobe, je zvok. Zvok je prešibak ali pa odmeva. Včasih zaradi slabe akustike trije člani ekipe zvenijo kot poln stadion.

Obstaja veliko možnosti. Za začetek priporočamo, da nadgradite mikrofon s takim, ki ga lahko postavite na sredino mize in absorbira zvok z vseh strani. Drugi korak je nadgradnja zvočnikov s soundbarom (zvočniki in mikrofoni) ali celo videobarom (zvočniki, mikrofoni in kamera).


Sogovornika pri videokonferencah se ne vidi dobro

Dandanes smo primorani več dela opraviti na daljavo, vendar se vsem zdi pomembno ohraniti čim bolj pristen stik z ljudmi, ki jih ne srečujemo več v živo. Opravimo ogromno online klicev, v katerih se sogovornika ne vidi dobro ali pa sploh ne, in sicer zaradi slabe kakovosti slike. Resnica pa je, da slika pove več kot tisoč besed.

Zato vam predlagamo, da izberete kakovostno spletno video kamero za pravo uporabo v vašem prostoru, da se boste ob vsakem pogovoru lahko nasmehnili in tako pridobili naklonjenost sogovornika.

Ustrezno opremljene videokonferenčne sobe in prilagojena oprema povečujejo produktivnost, prihranijo čas, zmanjšajo potne stroške in na splošno spodbujajo sodelovanje. Glavna prednost interaktivne tehnologije je v zmožnosti omogočanja sodelovanja, ne da bi pri tem morali porabiti sredstva in čas za potovanje. Čas je denar, zato se čimprej odločite za digitalno interaktivno tehnologijo predstavitev in videokonferenc, ki ne pozna tegob stroškov vzdrževanja.

Več o interaktivnih rešitvah na spletni strani strim.si.

Vas zanima več iz te teme?
Videokonferenčne sobe Strim plus

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri STRIM PLUS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

strim plus doo logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem STRIM PLUS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več

Tajin utrinek Infinity Energy, Špela Rihtaršič s.p.

Dvorjanska ulica 17a, 4207 Cerklje na Gorenjskem, Tel: 040 755 027
Koliko ur preživite v sedečem položaju? Koliko ur prebedite za računalnikom? Odgovor je vse več. Sodoben način življenja naj bi bil dinamičen in razgiban, vendar je velik del ... Več
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več