Računalništvo, telefonija
01.10.2010 15:35
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Videokonference Skype s Facebook kontakti

Naveza Facebook-Skype obeta veliko!
Naveza Facebook-Skype obeta veliko!

Facebook je mnogim v veliko pomoč pri ohranjanju osebnih, poslovnih in družinskih stikov. Socialno omrežje naj bi kmalu postalo še bolj priljubljeno, saj se bo poslovno povezalo s podjetjem Skype. Na svetu bomo namreč le stežka našli računalničarja, ki še ni slišal za program Skype, saj ga širom sveta sočasno uporablja že več kot dvajset milijonov uporabnikov.

Kaj nam bo naveza Facebook-Skype dejansko prinesla? Predvsem možnost, da bomo lahko s kontakti iz socialnega omrežja Facebook kar preko programske opreme Skype opravljali cenejše pogovore preko VoIP omrežja, brezplačno telefoniranje preko interneta in videokonference. Za samodejen prenos kontaktov iz socialnega omrežja Facebook na Skype naj bi poskrbelo programsko orodje Facebook Connect.

Nova funkcionalnost programa Skype bo na voljo najkasneje do konca jeseni, ko bo nared poskusna različica programa Skype 5.0. Z novincem naj bi bilo mogoče v okoljih Windows opravljati videokonference z do desetimi uporabniki hkrati. Novo funkcionalnost bomo po vsej verjetnosti lahko koristili celo na mobilnih platformah. S tem bomo lahko vedno ostali v stiku s prijatelji, ki spremljajo profil Računalniških novic na socialni mreži Facebook (http://www.facebook.com/RacunalniskeNovice).


Prijavi napako v članku