Računalništvo, telefonija
29.05.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Viber izvedel anketo v osmih državah Srednje in Vzhodne Evrope

Zasebnost je najbolj pomembna za uporabnike Viberja iz Slovenije - 69%, ki jim sledijo uporabniki iz Madžarske in Grčije - 64%, Slovaške - 61%, Hrvaške - 60%, Bolgarije 51%, Češke - 59%, Srbije - 58%
Viber izvedel anketo v osmih državah Srednje in Vzhodne Evrope
Viber izvedel anketo v osmih državah Srednje in Vzhodne Evrope

Da bi izvedela več o preferencah uporabnikov pri uporabi Viberja, je družba, ki razvija eno od vodilnih aplikacij za pošiljanje sporočil na svetovni ravni, v svoji uradni lokalni skupnosti Viber Slovenija, ki gosti skoraj 9.000 sledilcev, izvedla več anket. Skupaj je na vprašanja odgovorilo več kot tisoč uporabnikov. Rezultati kažejo na dva trenda:

1) Slovenci (kot večina uporabnikov v Srednji in Vzhodni Evropi) so zelo zahtevni, ko gre za njihovo zasebnost in 2) pošiljanje tekstovnih sporočil je še vedno primarni način za komuniciranja s krogom bližnjih prijateljev.

Devet odstotkov uporabnikov v Sloveniji označuje kot prednost Viberja bogate ekspresivne možnosti v aplikaciji, največ uporabnikov v Sloveniji pa ceni zasebnost, ki jo ponuja Viber. Slovenci, poleg zasebnosti, pri Viberju cenimo tudi zabavna orodja za izražanje, kot so to slovite Viberjeve nalepke (stickerji), ter možnost uporabe gifov, risb, filtrov …

Ko govorimo o funkcijah v Viberju, se izkaže, da Slovenci ostajamo tradicionalisti, ko gre za priljubljene formate komunikacij v aplikaciji. Zato ni presenetljivo, da kar 54% vseh anketirancev sodi med ljubitelje klasičnih tekstovnih sporočil, ki jih uporabljajo bistveno več kot denimo video in avdio sporočila. To sovpada s svetovnim trendom v zadnjih nekaj letih, ko se ljudje množično bolj zanašajo na pisno, kot pa na ustno komunikacijo.

Kar 25% anketirancev v Sloveniji najraje pri svojih klepetih uporablja, nalepke. So razlog za to mogoče zaradi čustva, ki jih pričarajo nalepke saj včasih besede ne morejo opisati, kako se počutimo. Nalepke po drugi strani nam – animirane, statične ali glasbene – lahko precej olajšajo izražanje.

»izjemno cenimo vsako priložnost, da se še bolj približamo našim uporabnikom. Na osmih trgih v regiji CEE imajo naše skupnosti skupaj skoraj 4 milijone sledilcev. Iz teh skupnosti pogosto dobimo neposredne povratne informacije o naših izdelkih in splošni uporabniški izkušnji. Vedenje, da zasebnost skrbi večino naših uporabnikov, nas motivira in potrjuje pravilnost naše odločitve, da za varovanje osebnih podatkov namenjamo veliko sredstev. S svojim delo uporabnikom sporočamo, da cenimo njihove povratne informacije«, je rezultate izvedenih anket komentirala Zarena Kancheva, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi družbe Rakuten Viber CEE.

S sledenjem uradne skupnosti Viber Slovenija so uporabniki vedno na tekočem z novicami o Viberju, sodelujejo lahko v zanimivih in zabavnih anketah ter uživajo v novih pogovornih funkcijah in vlogah, pri čemer je poskrbljeno za njihovo zasebnost.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Agencija odmev damijan nacevski s.p
Za več informacij so vam na voljo pri Agencija odmev damijan nacevski s.p
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Agencija odmev damijan nacevski s.p? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku