Računalništvo, telefonija
15.05.2011 17:47
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

VIA s štirimi jedri

Demonstracijo sposobnosti novega štirijedrnega procesorja naj bi videli na sejmu Computex.
Demonstracijo sposobnosti novega štirijedrnega procesorja naj bi videli na sejmu Computex.

Podjetje VIA je končno razkrilo svoj ​​dolgo pričakovani štirijedrni procesor oznake VIA Nano QuadCore L4700. Samo jedro čipa ni monolitne oblike, ampak je procesor sestavljen iz dveh dual-core Nano X2 kosov silicija v MCM pakiranju.

Glede na to da je model L4700 sestavljen iz dveh svojih predhodnikov, posledično deli enako Isaiah arhitekturo ter vse njene funkcije, kot so podpora za 64-bitne operacijske sisteme, VT strojno virtualizacijo, SSE4 in varnostno tehnologijo VIA PadLock. Procesor je izdelan v 40-nanometrskem proizvodnem procesu. Delovni takt procesorja znaša 1,2 GHz, medtem ko tehnologija avtomatskega navijanja imenovana Adaptive Overclocking omogoča dvig cikla vse do 1,46 GHz. Med drugimi značilnostmi je treba omeniti še V4 bus s taktom 1333 MHz, 4 MB predpomnilnika in pa 27,5 W toplotne moči, ki jo oddaja procesor pri obratovanju. Podjetje sam procesor vidi predvsem v kompaktnih in ekonomičnih računalnikih, kar je tudi praksa pri vseh ostalih produktih podjetja VIA.

VIA L4700 prihaja v NanoBGA2 pakiranju in je po številu pinov kompatibilen s procesorji Eden, C7, Nano E in Eden X2, njegova dobava pa bi naj predvidoma stekla nekje v septembru.


Prijavi napako v članku