Računalništvo, telefonija
19.03.2012 18:14

Deli z drugimi:

Share

Večja dobičkonosnost storitev

SAOP s celovito rešitvijo za podporo pri izvajanju storitev tradicionalnim trgovskim in proizvodnim podjetjem omogoča uvedbo inovativnih storitev, s katerimi povečajo konkurenčnost ter ustvarijo nove prihodke.
“Brez dobrih analiz smo izgubljali denar,” Peter Vukšinič, direktor v Tift d.o.o.
“Brez dobrih analiz smo izgubljali denar,” Peter Vukšinič, direktor v Tift d.o.o.

Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je oblikovalo poslovno rešitev za podjetja, ki se ukvarjajo s storitvenimi dejavnostmi.

SAOP-ova rešitev uporabnikom omogoča, da vzpostavijo povezano informacijsko podporo celotnemu procesu izvajanja storitve, od upravljanja s sredstvi in človeškimi viri do obračunavanja storitve ter materialnega in finančnega vodenja poslovanja.

Z zadnjimi inovacijami je podjetje uporabnikom SAOP iCentra omogočilo, da prodajo storitev prenesejo tudi na splet ter s svojimi kupci in izvajalci storitev poslujejo popolnoma elektronsko.

Številna trgovska in proizvodna podjetja zaradi zniževanja rabatov oziroma vse večjih cenovnih pritiskov globalne konkurence razširjajo svojo osnovno dejavnost še na ponudbo dodatnih storitev kot je servisiranje opreme iz njihovega prodajnega ali proizvodnega programa.

S temi storitvami namreč ustvarjajo dodatne prihodke in povečujejo svojo dodano vrednost za kupce.

“ERP informacijski sistem iCenter podjetjem iz različnih gospodarskih panog in osnovnih dejavnosti omogoča, da razširijo poslovni informacijski sistem še na izvajanje storitev, in sicer prek povezovanja modula za servisno dejavnost z moduli za vodenje malo- oziroma veleprodaje, materialno-skladiščnega poslovanja in obračunavanje storitev,” je povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga v SAOP in pojasnil, da podjetja s takšnim sistemom izboljšajo poslovno učinkovitost, lažje uvedejo inovativne storitve in izboljšave poslovnih procesov, dvignejo produktivnost ter povečajo dobičkonosnost.

Informacijski sistem se prilagodi poslovni logiki podjetja

SAOP-ova celovita rešitev podpira poslovanje različnih izvajalcev storitev, na primer trgovskih podjetij, ki sprejemajo v popravilo tehnične izdelke oziroma izvajajo pooblaščen servis za svoj prodajni program, proizvajalcev na področju metalurgije in strojegradnje, ki se ukvarjajo tudi s servisiranjem strojev in mehanizacije in tudi javnih podjetij, servisnih podjetij ter ponudnikov zunanjega izvajanja storitev vzdrževanja.

Prednost SAOP-ove rešitve je učinkovito upravljanje ključnih virov potrebnih za izvajanje storitev – ljudi, tehničnih sredstev, strojev in naprav ter repro materiala.

Praksa: “Brez dobrih analiz smo izgubljali denar”

Med prvimi uporabniki ERP iCentra, ki so zmožnosti tega vodilnega poslovnega programa že razširili na svojo storitveno dejavnost, je bilo podjetje Tift.

V podjetju so se za to odločili predvsem z željo po celovitem upravljanju procesov na področju servisa in vzdrževanja ter obvladovanju prihodkovnosti tiskalniških naprav, ki jih dajejo v najem. Takšnih naprav je namreč v podjetju več kot 850, vodijo pa jih prek več kot 300 najemniških pogodb. “Brez dobrih analiz smo izgubljali denar,” je povedal Peter Vukšinič, direktor podjetja Tift.

”Z iCentrom smo pridobili možnost analiziranja po prihodkih in odhodkih in s tem ugotavljanje dobičkonosnosti posameznega aparata, kar je pomembno predvsem v primeru najemniških pogodb.”

Z vpeljavo modula za vodenje servisne dejavnosti iCenter so si v Tiftu zagotovili podrobno spremljanje vzdrževalnega in servisnega dela, vključno s porabljenim materialom, opravljenimi urami in drugimi stroški.

Natančno vodenje vseh stroškov v povezavi s posamezno napravo so nadgradili še z zmožnostmi veleprodajnega modula, in sicer za analiziranje razlike v ceni ter avtomatizacijo različnih prodajnih poročil.

Modul je za avtomatizacijo naročanja povezan še s sistemom za materialno poslovanje. Kot je še povedal Vukšinič, glede na analize z uporabo ERP iCentra veliko prihranijo pri izvajanju vzdrževanja, pri čemer s praktično enakim številom serviserjev in administracije obvladujejo večji obseg dela kot v minulih letih.

Študija primera uporabe SAOP iCentra v podjetju TIFT d.o.o.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAOP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SAOP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SAOP - Računalniški programi za računovodstvo, knjigovodstvo, izdajanje računov, potni nalogi, trgovina, računovodski servis, obrtnik

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAOP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku