Računalništvo, telefonija
13.03.2015 09:20

Deli z drugimi:

Share

Vaša mobilna naprava Android nujno potrebuje dober protivirusnik!

Zaščitite vašo mobično napravo Android pred zlonamernimi kodami, preden bo prepozno!
Zaščitite vašo mobično napravo Android pred zlonamernimi kodami, preden bo prepozno!

Pametni mobilni telefoni in tablični računalniki Android so postali izjemno uporabni in v marsičem brez težav nadomestijo osebne računalnike. Izjemno uporabne mobilne naprave lahko namreč uporabljamo za deskanje po svetovnem spletu, predvajanje videoposnetkov, kupovanje, plačevanje, opravljanje spletnega bančništva in še mnogo več. Ker vse več opravil opravimo z uporabo mobilnika ali tablice Android, so te kakopak postale zanimiv tudi za spletne kriminalce. Ti pa imajo na žalost prepogosto nadvse enostavno delo, saj številni uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android še nima nameščenega protivirusne rešitve, ki bi se lahko učinkovito zoperstavila mobilnim grožnjam.

Če tudi nimate ustrezne protivirusne rešitve nameščene na pametnem mobilnem telefonu in/ali tabličnem računalniku, imate zelo veliko možnosti, da jih boste z namestitvijo programa prej ali slej okužili z zlonamerno programsko kodo. Nedavno opravljene raziskave so namreč pokazale, da že na spletnem portalu Google Play kar mrgoli okuženega programja. Število programov, »obogatenih« z izredno nevarnimi zlonamernimi kodami, se je namreč v borih dveh letih povečalo za kar neverjetnih 388 odstotkov. Zdaleč največ zlonamernih kod se skriva v programih, namenjenih zabavi (predvsem v igrah), med njihovimi glavnimi dejavnostmi pa najdemo zbiranje navigacijskih koordinat GPS, odtujevanje seznama stikov, pošiljanje pregrešno dragih sporočil SMS, snemanje telefonskih pogovorov, prenos »dodatnih« zlonamernih kod in omogočanje prevzema nadzora nad napravo, kar se lahko konča tudi s krajo bančnih podatkov ali precej zasoljenim telefonskim računom.

Če uporabljate pametne mobilne telefone ali tablične računalnike Android, vam za večjo varnost priporočamo, da nanje nameščate zgolj programe, ki jih nujno potrebujete za vsakdanje delo. Poleg tega se na mobilnih napravah Android izogibajte uporabi t. i. upravljavskih oziroma root pravic ter imejte nameščeno in aktivirano ustrezno celovito protivirusno zaščito. Tu vam priporočamo namestitev celovito mobilno varnostno rešitev Mobile Security for Android podjetja ESET, saj je opremljen z bogato paleto zaščitnih mehanizmov. Med njimi najdemo preizkušeno Antivirus zaščito in Anti-Phishing zaščito pred ribarjenjem, tehnologijo Anti-Theft za proaktivno zaščito pred krajo (da, vašo mobilno napravo vam lahko tudi ukradejo) in možnost blokiranja posameznih klicateljev ali skupine z zmogljivim SMS in klicnim filtrom. Ker je večina naprednih varnostnih možnosti na voljo s plačljivo PREMIUM različico, vam priporočamo nakup celovite mobilno varnostno rešitev Mobile Security for Android, saj je ta na voljo že za 10,99 evrov.

Pri nas se prvenstveno ukvarjajo s protivirusnimi rešitvami pri podjetju SI SPLET d.o.o., zato vam priporočamo, da jih pokličete na telefon 01 428 94 05 oziroma pošljite sporočilo na naslov prodaja@sisplet.com. Izkušeni strokovnjaki vam bodo pomagali pri izbiri ustrezne rešitve za vašo mobilno napravo Android.


Prijavi napako v članku