Varnost
28.06.2022 09:38
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Varnostna platforma XDR prinaša prihranke

Vsi poznamo poslovne prakse v zadnjih dveh letih. Da bi ohranile operativnost, so organizacije po vsem svetu veliko vlagale v rešitve SaaS, infrastrukturo v oblaku in druga orodja. Danes se nadaljujejo vlaganja v infrastrukturo.

Podjetja se zavedajo, da bodo ohranila konkurenčnost in izpolnila naraščajoča pričakovanja strank le, če bodo še naprej vlagala v digitalno poslovanje, zato se naložbe nadaljujejo še danes. Takšno stanje seveda vodi v povečana varnostna tveganja. Zato je pomembno najti varnostno rešitev, ki olajša odkrivanje groženj in prinaša učinkovitost. Tehnologija XDR je tukaj v veliko pomoč.

Medtem ko so bile organizacije osredotočene na prilagajanje novim poslovnim praksam, so napadalci začeli izkoriščati premalo zaščiteno infrastrukturo. V mnogih primerih varnostne tehnike niso bile vključene v projekte od njihovega začetka.

Številne organizacije imajo na voljo le omejene vire za odkrivanje. Število podatkov nenehno raste in prizadevanja v smislu analize se povečujejo. Zaradi potrebe po nenehnem vključevanju novih naprav in orodij se površina napada nenehno širi, sama pokrajina groženj pa se hitro spreminja.

Napadi postajajo vse bolj zapleteni in inovativni, kar ima za posledico pomanjkanje spretnosti in znanja, potrebnih za odziv na grožnje. Poleg tega varnostne ekipe še dodatno pestijo izolirani informacijski silosi in ogromno opozoril o grožnjah.

Kako se braniti? Kako olajšate analizo in se učinkovito odzovete na grožnje?

Analiza vseh podatkov v okolju z XDR

Nenehne spremembe in nikoli več groženj zahtevajo, da podjetja poiščejo proaktivno in prilagodljivo varnostno rešitev. V zadnjih nekaj letih je bila najučinkovitejša rešitev na trgu tehnologija XDR (Extended Detection and Response).

XDR bistveno olajša odkrivanje groženj s podrobno analizo vseh podatkov v okolju in omogoča organizacijam, da ukrepajo pravočasno. Kot orodje, ki združuje več edinstvenih izdelkov v en izdelek, je XDR odlična izbira za organizacije, ki želijo rešitev, ki je enostavna za upravljanje.

Kot rešitev, zgrajena na tehnologiji XDR, Trend Micro Vision zazna vse potencialne grožnje v popolnem okolju. Vision One lahko spremlja eno ali več področij, grožnje pa so razvrščene po prioritetah.

Vision One omogoča pravočasno in podrobno analizo strežnikov, omrežja, oblaka in končnih točk. Poleg blokiranja groženj, ki se uporabniku na prvi pogled zdijo neškodljive, bo Trend Micro Vision One preprečil dostavo in širjenje sofisticiranih groženj, kot je zlonamerna programska oprema.

Z enotnim vmesnikom, ki ga je enostavno upravljati, bo imel uporabnik vpogled v vse spletne dogodke. Če opazi kakršno koli anomalijo ali varnostno tveganje, bo uporabnik lahko zelo hitro ukrepal in izoliral določeno napravo ali prekinil proces.

Prednosti rešitev XDR za končne uporabnike

Ena najpomembnejših prednosti implementacije rešitve Vision One so zagotovo dolgoročni prihranki. Organizacijam z Vision One namreč ni treba vlagati v dodatne varnostne rešitve. Rešitev združuje številna varnostna orodja v eno platformo.

Uporabniki, ki jih še posebej motijo izolirani informacijski silosi, bodo navdušeni nad enostavnostjo analize in odkrivanja. Rešitev je dostavljena kot SaaS, vnaprejšnje načrtovanje postane nepotrebno, podrobna varnostna analiza pa se lahko izvede v enem dnevu.

Kot smo že omenili, so IT ekipe preobremenjene z množico opozoril o grožnjah. S Trend Micro Vision One se število opozoril zmanjša z nekaj tisoč na določeno število dejanskih nevarnosti. Ekipe lahko tako v nekaj minutah prepoznajo resnično grožnjo organizaciji in hitro ukrepajo.

Danes je jasno, da se tradicionalni pristop k varovanju podatkov z analizo ne more več učinkovito odzvati na naraščajoče število napadov in vse več groženj. Z naraščajočim trendom sprejemanja hibridnega načina okolja v več oblakih organizacije potrebujejo rešitev, ki skrajša potreben čas zaznavanja in prinaša več orodij v enem izdelku.

Ne glede na to, ali iščete stroškovno učinkovito, ki prinaša prihranke ali pa potrebujete varnostno platformo, ki odpravlja zapletenost upravljanja, je Trend Micro Vision One vedno dobra izbira.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VERACOMP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VERACOMP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VERACOMP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

NOMISCOM, Simon Šebjanič s.p.

Kupšinci 31, 9000 Murska Sobota, Tel: 031 650 787
Spletna prisotnost podjetja, ne glede na industrijo, lahko močno vpliva na uspeh in prepoznavnost. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da bo večina njihovih ... Več