Programska oprema
10.10.2006 06:56

Deli z drugimi:

Share

Uvodni govor na konferenci Virus Bulletin bo imel F-Secure

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure sporoča, da bo imel Mikko Hypponen, vodja raziskovalcev pri podjetju F-Secure, uvodni govor na konferenci Virus Bulletin 2006 v kanadskem Montrealu.

Konferenca Virus Bulletin je v zadnjih šestnajstih letih postala najpomembnejša konferenca o protivirusni zaščiti računalnikov, tako za raziskovalce, kot tudi državne, vojaške in poslovne strokovnjake za računalniško varnost. Teme letošnje konference bodo tako imenovani rootkit-i, socialni inženiring, industrijsko vohunstvo in prikrite grožnje.

“Prisoten sem bil na vseh konferencah VB od leta 1993, tako da sem bil počaščen, ko so me povabili, naj pripravim uvodni govor za letošnjo konferenco. To je redka priložnost, da nagovorim več sto raziskovalcev in v stimulativnem nagovoru predstavim svoja razmišljanja “, je povedal Hypponen.

Mikko bo govoril o razvoju računalniških virusov v zadnjih 20 letih – od prvih PC virusov leta 1986 do najnovejših, odkritih te dni. Predstavil bo tudi svojo vizijo, kako bo računalniška varnost izgledala čez deset let.

Mikko Hypponen je zaposlen v podjetju F-Secure od leta 1991. Danes je vodja raziskovalcev pri podjetju in je prvi odkril in raziskal več deset najbolj znanih virusov. Sodeloval je tudi pri pisanju dveh knjig o tej temi. Pogosto pomaga tudi organizacijam, kot so FBI, Scotland Yard in US Secret Service.


Prijavi napako v članku