Triki in nasveti
04.04.2012 08:12

Deli z drugimi:

Share

Ustvarimo si Twitter račun in nastavimo RRS vir

Twitter in RSS
Twitter in RSS

Vas zanima kako stvari stojijo pri največjem tekmecu Facebooka? Kdo od vaših prijateljev in znancev uporablja tudi ali samo Twitter? V nadaljevanju si bomo pogledali kako ustvarimo Twitter račun in nanj nastavimo RSS vir vaše priljubljene spletne strani, za samodejno posodabljanje statusa oz tvitov.

Ustvarimo Twitter račun

Odpravimo se na spletno stran Twitter, kjer vpišemo svoje kontaktne podatke. Twitter od nas zahteva polno ime, elektronski naslov in geslo. Po vpisu kliknemo na gumb »Sign up for Twitter«. Nato se odpravimo v svoj poštni nabiralnik, kjer nas že čaka potrditveni email. Kliknemo na povezavo v sporočilu, ter s tem dokončano registracijo. Sedaj lahko uredimo svoj profil, nastavimo profilno sliko in že smo pripravljeni za svoj prvi Tweet.


Nastavimo RSS vir

Rss vir bi lahko predstavili kot protokol za prenašanje spletne vsebine med različnimi napravami. Spletno vsebino (npr. novica na spletni strani Računalniških Novic) lahko prek RSS vira prenesemo na svojo spletno stran, mobilni telefon, Twitter ali Facebook. Na svoji spletni strani imamo tako lahko dnevno svežo vsebino, ki se preko RSS vira pretaka samodejno.

Na svoj Twitter račun RSS nastavimo v nekaj preprostih korakih. Najprej opravimo registracijo na spletni strani http://twitterfeed.com/, vpišemo email naslov, geslo ter potrditveno kodo. Po končani registraciji, kliknemo na »Create new feed«, ter vpišemo želeno ime vira. V našem primeru vpišemo RacunalniskeNovice ter povezavo do RSS vira. Če želite tudi vi ustvariti RSS vir računalniških novic, uporabite naslednjo povezavo: http://www.racunalniske-novice.com/rss-novice/novice/.

V naslednjem koraku izberete »Twitter« in kliknite na moder gumb »Authenticate Twitter«. Nato vas bo Twitter vprašal, ali se strinjate s samodejno objavo Rss novic na vašem profilu, kjer izberemo »Authenticate app«. Ko vas brskalnik preusmeri nazaj na spletno stran TwitterFeed, kliknete še »Create service« in »All done«. Na vašem Twitter profilu pa se bo že pojavila prva novička iz izbrangega RSS vira.

Postopek lahko večkrat ponovimo, če želite spletno vsebino tudi iz drugih spletnih mest.


Prijavi napako v članku