Varnost
18.10.2021 08:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje identitete – ključna ponudba v portfelju storitev MSSP?

Upravljanje identitet je pogosto zanemarjen vidik varnosti IT sistemov.

Današnji napadi se skoraj vedno začnejo s krajo identitete, z napadi lažnega predstavljanja (phishing) ali s polnjenjem poverilnic (credential stuffing). Upravljanje identitet in močno večnivojsko preverjanje pristnosti (MFA) sta tradicionalno zahtevna procesa, tako za uporabnike tehnologije kot za tiste, ki se ukvarjajo z vzdrževanjem in podporo strankam. Hkrati pa stroški upravljanja, kompleksnost in tveganja v hibridnem okolju z več oblaki nenehno naraščajo. Rešitev ponuja Entrust Identity as a Service (IDaaS). Je edinstvena platforma, ki upravlja identitete in omogoča izvajanje močne večnivojske avtentikacije v številnih aplikacijah – od on-prem VPN, prek RDP do SaaS storitev in aplikacij.

Storitev omogoča takojšen vpogled v uporabo identitete v vseh aplikacijah, enostavno integracijo z obstoječimi aplikacijami in močno preverjanje pristnosti ter tako preprečuje zgodnje napade. Najpomembneje je, da lahko rešitev IDaaS množično in razširljivo ponudimo drugim organizacijam kot storitev.

Ker se omrežja razvijajo in se hkrati širi tudi območje groženj, je podpora za storitve, ki temeljijo na infrastrukturi v oblaku, danes skoraj nujna. Identity as a service, rešitev ponujena skozi MSSP (Managed Security Service Provider) model, odpravlja problem varovanja identitete in odpira nove poslovne priložnosti.

Rešitev, primerna za vsak scenarij

Pomembno je poudariti, da je upravljanje identitete stalen proces, zato vam omogoča gradnjo dolgoročnih odnosov s strankami. Trg IDaaS naj bi se do leta 2024 povečal na 6,5 ​​milijarde USD (v primerjavi s 2,5 milijarde USD v letu 2019), zato je dodajanje te storitve v portfelj MSSP pomembno za razvoj poslovanja ponudnikov storitev.

Prav tako je ključnega pomena, da se IDaaS enako prilagaja potrebam velikih korporacij in malih podjetij z več zaposlenimi. Storitev ne ščiti le sodobnih SaaS aplikacij, temveč tudi vse aplikacije v lokalni infrastrukturi. Kot taka je storitev IDaaS primerna za vsak scenarij, poudarek pa je vedno na zaščiti uporabnikov, naprav in aplikacij.

Varnostne rešitve IdaaS zmanjšujejo infrastrukturne zahteve, so enostavne za izvedbo in jih je mogoče integrirati v vse aplikacije, ki jih uporablja posamezna organizacija. Z IDaaS se lahko brez dodatnih naložb v infrastrukturo preprosto osredotočite na bistvo, tj. varnost uporabnikov. Hkrati vam je vedno zagotovljena optimalna uporabniška izkušnja.

Priložnost za MSSP

Pri razvoju IDaaS je podjetje Entrust posebno pozornost namenilo funkcionalnostim, ki jih potrebujejo vsi ponudniki varnostnih storitev.

Identiteta kot storitev ponuja multi-tenancy, kar pomeni, da je mogoče na isti konzoli nastaviti več organizacij z jasnim ločevanjem podatkov. To zagotavlja enostavno vključitev vseh novih organizacij. Omogočena je tudi multi-tier funkcionalnost.

Storitev lahko označite kot svojo (white labeling), posebno ugodnost pa nudi prilagodljivo plačilo po porabi. To pomeni, da vlaganje v popis licenc ni potrebno, obračunavanje pa temelji na številu končnih uporabnikov (več uporabnikov, nižja vstopna cena na enoto). Namestitev je preprosta in ponuja možnost avtomatizacije običajnih upravnih nalog. Širok nabor sodobnih API-jev omogoča enostavno integracijo z drugimi aplikacijami.

Skratka, Entrust IDaaS podjetjem MSSP ponuja preprosto rešitev za ključna varnostna vprašanja: slabo upravljanje identitete in slabe prakse preverjanja pristnosti v aplikacijah. Vse to z minimalnimi stroški vzdrževanja in rednimi mesečnimi prihodki. Vse MSSP ponudnike v podjetju Veracomp vabijo na dogodek, ki ga organizirajo 4. 11. 2021. Več informacij je dostopnih na bit.ly/msp-idaas. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več