Varnost
18.10.2021 08:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Upravljanje identitete – ključna ponudba v portfelju storitev MSSP?

Upravljanje identitet je pogosto zanemarjen vidik varnosti IT sistemov.

Današnji napadi se skoraj vedno začnejo s krajo identitete, z napadi lažnega predstavljanja (phishing) ali s polnjenjem poverilnic (credential stuffing). Upravljanje identitet in močno večnivojsko preverjanje pristnosti (MFA) sta tradicionalno zahtevna procesa, tako za uporabnike tehnologije kot za tiste, ki se ukvarjajo z vzdrževanjem in podporo strankam. Hkrati pa stroški upravljanja, kompleksnost in tveganja v hibridnem okolju z več oblaki nenehno naraščajo. Rešitev ponuja Entrust Identity as a Service (IDaaS). Je edinstvena platforma, ki upravlja identitete in omogoča izvajanje močne večnivojske avtentikacije v številnih aplikacijah – od on-prem VPN, prek RDP do SaaS storitev in aplikacij.

Storitev omogoča takojšen vpogled v uporabo identitete v vseh aplikacijah, enostavno integracijo z obstoječimi aplikacijami in močno preverjanje pristnosti ter tako preprečuje zgodnje napade. Najpomembneje je, da lahko rešitev IDaaS množično in razširljivo ponudimo drugim organizacijam kot storitev.

Ker se omrežja razvijajo in se hkrati širi tudi območje groženj, je podpora za storitve, ki temeljijo na infrastrukturi v oblaku, danes skoraj nujna. Identity as a service, rešitev ponujena skozi MSSP (Managed Security Service Provider) model, odpravlja problem varovanja identitete in odpira nove poslovne priložnosti.

Rešitev, primerna za vsak scenarij

Pomembno je poudariti, da je upravljanje identitete stalen proces, zato vam omogoča gradnjo dolgoročnih odnosov s strankami. Trg IDaaS naj bi se do leta 2024 povečal na 6,5 ​​milijarde USD (v primerjavi s 2,5 milijarde USD v letu 2019), zato je dodajanje te storitve v portfelj MSSP pomembno za razvoj poslovanja ponudnikov storitev.

Prav tako je ključnega pomena, da se IDaaS enako prilagaja potrebam velikih korporacij in malih podjetij z več zaposlenimi. Storitev ne ščiti le sodobnih SaaS aplikacij, temveč tudi vse aplikacije v lokalni infrastrukturi. Kot taka je storitev IDaaS primerna za vsak scenarij, poudarek pa je vedno na zaščiti uporabnikov, naprav in aplikacij.

Varnostne rešitve IdaaS zmanjšujejo infrastrukturne zahteve, so enostavne za izvedbo in jih je mogoče integrirati v vse aplikacije, ki jih uporablja posamezna organizacija. Z IDaaS se lahko brez dodatnih naložb v infrastrukturo preprosto osredotočite na bistvo, tj. varnost uporabnikov. Hkrati vam je vedno zagotovljena optimalna uporabniška izkušnja.

Priložnost za MSSP

Pri razvoju IDaaS je podjetje Entrust posebno pozornost namenilo funkcionalnostim, ki jih potrebujejo vsi ponudniki varnostnih storitev.

Identiteta kot storitev ponuja multi-tenancy, kar pomeni, da je mogoče na isti konzoli nastaviti več organizacij z jasnim ločevanjem podatkov. To zagotavlja enostavno vključitev vseh novih organizacij. Omogočena je tudi multi-tier funkcionalnost.

Storitev lahko označite kot svojo (white labeling), posebno ugodnost pa nudi prilagodljivo plačilo po porabi. To pomeni, da vlaganje v popis licenc ni potrebno, obračunavanje pa temelji na številu končnih uporabnikov (več uporabnikov, nižja vstopna cena na enoto). Namestitev je preprosta in ponuja možnost avtomatizacije običajnih upravnih nalog. Širok nabor sodobnih API-jev omogoča enostavno integracijo z drugimi aplikacijami.

Skratka, Entrust IDaaS podjetjem MSSP ponuja preprosto rešitev za ključna varnostna vprašanja: slabo upravljanje identitete in slabe prakse preverjanja pristnosti v aplikacijah. Vse to z minimalnimi stroški vzdrževanja in rednimi mesečnimi prihodki. Vse MSSP ponudnike v podjetju Veracomp vabijo na dogodek, ki ga organizirajo 4. 11. 2021. Več informacij je dostopnih na bit.ly/msp-idaas. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VERACOMP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VERACOMP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VERACOMP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NIMBIS d.o.o, Max.si

Čučkova ulica 5, 2250 Ptuj, Tel: 05 905 01 88
Razlogov za posodobitev IT infrastrukture je veliko. S posodobitvijo lahko postanete bolj agilni in prilagodljivi, hkrati pa prihranite denar, tako kratkoročni kot dolgoročni. Če ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več

i-Rose d.o.o.

Podšmihel 1e, 3270 Laško, Tel: 03 733 82 50
Svet informacijske tehnologije je okolje, kjer se neprestano razvijajo novi koncepti, ideje in rešitve. Podjetje i-Rose že vse od leta 1993 uspešno razvija in udejanja nove ideje ... Več