Varnost
18.05.2021 07:20

Deli z drugimi:

Share

Upravljajte z domačim internetom, tudi ko vas ni doma

V času ko nas je globalna pandemija prikovala na dom, vse več časa preživljamo za ekrani. Internet je nadomestil naše socialne stike, pa tudi izobraževanje, nakupovanje, delo in poslovanje.

Vse več časa za računalniki in tablicami preživljajo tudi naši najmlajši. Ali so medtem dovolj zaščiteni? Za nadzor nad uporabo hišnega interneta je poskrbel Telemach – s popolnoma novo aplikacijo EON Connect.

Od doma brez skrbi

Strokovnjaki United Cloud, razvojnega in inovacijskega centra skupine United Group, v okviru katere deluje tudi Telemach, so v obdobju, ko je internet tako rekoč postal naše okno v svet, razvili inovativno aplikacijo EON Connect, ki omogoča upravljanje in popoln nadzor nad hišnim internetom. Razbremenila bo zlasti starše, ki se bodo od doma odslej lahko odpravljali brez skrbi. EON Connect namreč uporabnikom omogoča, da prek mobilnega telefona ali tablice upravljajo svoja WiFi in LAN omrežja ter povezane naprave kadarkoli in kjerkoli. Tako starši za varnost svojih otrok pri uporabi medmrežja skrbijo tudi na daljavo, saj jim lahko kadarkoli omejijo dostop do družbenih omrežij ali določenih kategorij vsebin, nastavijo čas spanja ali ustavijo oziroma začasno prekinejo internetni dostop na katerikoli napravi ali profilu. Z enim samim klikom lahko optimizirajo svoje WiFi omrežje in tako zagotovijo najboljšo internetno zmogljivost v svojem domu. V aplikaciji EON Connect lahko kadarkoli preverijo, katera naprava je povezana v njihovo hišno omrežje ali ustvarijo ločeno WiFi omrežje za goste.

S pomočjo aplikacije je mogoče ustvariti tudi uporabniške profile ter upravljati in določati pravila povezanih naprav v omrežju. Aplikacija onemogoča krajo zaupnih podatkov, naprave pa ščiti pred sumljivimi programi in škodljivimi vsebinami.

Na voljo novim in obstoječim uporabnikom Telemacha

EON Connect lahko na naprave IOS, Android ali Huawei naložite vsi uporabniki Telemacha, ki uporabljate modem UBEE EVW32C ali TECHNICOLOR CGA2121. Prijava v aplikacijo je možna s prijavnimi podatki uporabniškega računa Moj Telemach. Obstoječi naročniki brez ustreznih različic modemov ob prehodu na paket EON Full ali EON Premium, brez doplačila prejmete modem, ki podpira storitev EON Connect. Ustrezni modem pa čaka tudi na vse nove uporabnike, ki se boste odločili za enega od paketov EON Full ali EON Premium, ki sta trenutno na voljo v posebni akciji – 50 odstotkov popusta za 12 mesecev.

Uporaba svetovnega spleta hkrati s svojimi prednostmi za naše najmlajše, predstavlja tudi številna tveganja in pasti. Pri podjetju Telemach se zavedajo, da je dialog o ustrezni uporabi interneta in digitalnih naprav zato še kako pomemben. V okviru svojega družbeno-odgovornega delovanja že leta vodijo uspešen projekt Varni na spletu, varni v svetu, s katerim osnovnošolce širom Slovenije ozaveščajo o varni uporabi interneta. Aplikacija EON Connect je tako korak naprej pri starševskem nadzoru nad uporabo domačega omrežja, Telemach pa je znova dokazal, da pri nas ostaja na čelu inovacij na področju interneta in televizije.

Več na telemach.si/aplikacije/eon-connect. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku