Triki in nasveti
10.01.2013 08:37

Deli z drugimi:

Share

Uporabniška izkušnja Windowsa 8 na Androidu

Da bi lahko prednosti grafičnega vmesnika Windows 8 koristili tudi uporabniki naprav Android, je programer s psevdonimom »rob43« zanje pripravil aplikacijo Tile Launcher. Novi grafični vmesnik močno spominja na tistega, ki ga ponuja Windows 8 za osebne računalnike ali tablice.
Nadvse všečni in uporabni grafični vmesnik Tile Launcher.
Nadvse všečni in uporabni grafični vmesnik Tile Launcher.

Zdaleč najbolj opazna novost pri Microsoftovem operacijskem sistemu Windows 8 je prenovljeni uporabniški vmesnik. Ta je povsem pisan na kožo uporabnikom prenosnikov in tabličnih računalnikov, saj so ti opremljeni z na dotik občutljivimi zasloni. Da bi lahko prednosti grafičnega vmesnika Windows 8 koristili tudi uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android, je programer s psevdonimom »rob43« zanje pripravil aplikacijo »Tile Launcher«.

Programska oprema Tile Launcher (poskusna različica) je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/FqNGh in je namenjena vsem mobilnim napravam, ki imajo nameščen operacijski sistem Android 4.0 Ice Cream Sandwich ali novejši. Če ga želimo novi grafični vmesnik aktivirati, moramo takoj po namestitvi programa pritisniti na gumb »domov« in izbrati možnost »Launcher«. Takoj za tem se nam bo prikazal všečni grafični vmesnik, ki kot rečeno močno spominja na tistega, ki ga ponuja Windows 8 za osebne računalnike ali tablice.

Za upravljane z ikonami programov zadošča, da kliknemo na izbrano ikono in držimo prst na zaslonu za nekaj sekund. S tem pridobimo možnost, da izbrano ikono razširimo tako po dolžini kot širini. S klikom na ključek (deno zgoraj) pa pridobimo možnost zamenjave ikone, barve teksta in celo barve ozadja, pri čemer za ozadje lahko izberemo celo sliko. Izbrano ikono seveda lahko tudi izbrišemo, in sicer s klikom na simbol za smetnjak. Programe v osnovni grafični vmesnik pa dodamo tako, da kliknemo nanje in počakamo, da se ti pojavijo v novem grafičnem vmesniku. Aplikacija Tile Launcher ponuja še vrsto dodatnih možnosti, s katerimi si ga lahko povsem prilagodimo našim željam in potrebam.

Uporaba aplikacije Tile Launcher je nadvse enostavna. Če pa boste naleteli na težave ali dvome, nič zato, saj vam bodo na pomoč priskočili strokovnjaki Foruma Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku