Telefoni
23.08.2011 18:02

Deli z drugimi:

Share

Uporabniki Nokie so lahko »fit«

Uporabniki Nokie so lahko »fit«
Uporabniki Nokie so lahko »fit«

V vročih poletnih dneh marsikdo raje telovadi v klimatiziranih prostorih fitnes centrov in ob pomoči osebnega trenerja. Z aplikacijami iz OVI trgovine lahko osebni trener, ki bo naredil trening bolj učinkovit in hkrati dosledno beležil rezultate, postane tudi mobilni telefon Nokia.

Z brezplačno aplikacijo PushUps mobilni telefon Nokia postane števec sklec, ki tudi nadzoruje, ali so sklece pravilno izvedene. Uporabnik mora zgolj zagnati aplikacijo in postaviti mobilni telefon Nokia neposredno pod svojo glavo. Ob vsaki ponovitvi vaje aplikacija šteje ponovitev, a le, če se uporabnik dovolj približa napravi. Ob koncu treninga aplikacija pokaže skupno število narejenih ponovitev, beleži pa tudi napredek, ki ga prikaže v jasnem, uporabniku prijaznem grafu.

V fitnesu se večina vaj izvaja intervalno z natančno odmerjenim počitkom med posameznimi serijami. Aplikacija Interval Timer meri čas izvajanja posameznih serij kot tudi časovni interval med posameznimi serijami. Prehode med posameznimi serijami naznani z različnimi zvoki, ki opozorijo na začetek izvajanja serije vaj, vmesni počitek in konec celotnega treninga.

Aplikacija Gym Workout Tracker je idealna aplikacija za spremljanje treningov in napredka pri posameznih vajah. Aplikacija na podlagi vgrajenega koledarja samodejno izriše natančne grafe, ki prikazujejo dosežke pri kolesarjenju, dviganju trupa, vajah z utežmi in drugih vajah.

Eden najboljših načinov za krajšanje časa med vadbo v fitnes dvorani je poslušanje najljubše glasbe. Aplikacija MeCanto z mobilnim telefonom Nokia samodejno sinhronizira vse sezname predvajanja z uporabnikovega računalnika. Tako uporabniku želenih pesmi ni več treba izbirati ročno, ampak se lahko v celoti posveti vadbi.

Po napornem treningu je treba mišicam privoščiti tudi ustrezno sprostitev. V primeru mišičnih krčev ali bolečin v hrbtu in vratu lahko na pomoč priskoči tudi mobilni telefon Nokia. Aplikacija Body MASSAGER mobilni telefon spremeni v osebnega maserja, saj s funkcijo vibriranja izvaja različno intenzivne masaže. Aplikacija ponuja 37 različnih načinov masiranja in možnost nastavitve lastnega programa masiranja.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku