Obvestila podjetij
30.03.2021 09:00
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uporabite pametno uro Huawei za nadzor spanja

Medtem ko se osredotočamo na dan, pozabljamo na noč, čeprav je spanje vsaj toliko pomembno za dobro počutje in zdravje kot redna telesna vadba.

Če ne veste, kako izboljšati kakovost spanja, si lahko pomagate s strokovnimi nasveti učitelja pravilnega dihanja in meditacije Martina Petrusa in uporabo tehnološkega pripomočka, pametne ure Huawei Watch GT 2 Pro.

Spanje je ključno za dobro počutje, noč pa je hkrati tudi čas za konsolidacijo spomina, saj možgani ta čas izkoristijo za obdelavo informacij, ki ste jih prejeli čez dan. To so razlogi, zakaj moramo v postelji ostati dovolj časa, vendar je enako pomembna tudi kakovost spanja. Osrednje vprašanje je torej, kako pravilno upravljati z njim.

Optimizacija časa, preživetega v postelji

Spremljanje kakovosti spanja da pomemben vpogled v pripravljenost telesa in uma na napore dneva. Če nismo bili deležni dovolj počitka, potem je morda bolje, da tisti dan ne načrtujemo težkih opravil. Prav tako podatki pomagajo, da se naučimo, kako spati bolje oziroma kaj je za dosego tega cilja potrebno storiti. Spremeniti prehrano, obroke, čas odhoda v posteljo ali svetlobne razmere v prostoru.

Od vsega tega je najbolj preprosto prilagoditi vsakodnevno rutino odhoda v posteljo in se pred spanjem čim bolj sprostiti. Pri tem pomaga dihanje. Martin Petrus svetuje, da se udobno namestimo, zapremo oči in dihamo v ritmu globokega vdiha, zadrževanja, izdiha in spet zadrževanja pred naslednjim vdihom. Vsaka od faz naj traja štiri sekunde, preštejte do štiri pred naslednjo in nato tako dihajte pet do deset minut.

Kakovosti spanja zna slediti pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro. Ta s pomočjo funkcije TruSleep 2.0 spremlja faze spanja (plitko, globoko in spanje REM), srčni utrip in dihanje ter na podlagi pridobljenih podatkov poda analizo kakovosti spanja.

Izboljšanje kognitivnih funkcij

V današnjem hitrem svetu je izredno pomembna sposobnost osredotočanja, saj pomeni razliko med zavlačevanjem in pravočasnim dokončanjem zadane naloge. Ko smo najboljši in ko um najbolje deluje, se stvari postavijo na svoje mesto, medtem ko začnemo drugače dojemati čas. Nevrološka znanost še pravi, da je sposobnost učenja najboljša, ko času popolne koncentracije sledi čas počitka. Pri obojem lahko uporabimo dihanje – najprej za doseganje povečane koncentracije in nato za sprostitev uma.

Da bi dosegli še boljše rezultate, spoznajte možnosti, ki vam jih nudita z najboljšimi tehnologijami opremljena pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro in aplikacija Zdravje za spremljanje zdravja. Z njuno pomočjo bomo bolje razumeli spanje in druge z zdravjem povezane podatke.

Ostanimo zbrani

Osredotočenje ima še druge vloge, saj tvorno sodelovanje v komunikaciji pomaga izboljšati medsebojne odnose. A zakaj se je tako zelo težko osredotočiti na nalogo, ne da bi nas pri tem karkoli zmotilo?

Svet se nenehno razvija in številčnost motečih dejavnikov nezadržno narašča, medtem ko potrebujemo čas, da se nanje privadimo. Tu se skriva velika moč tehnik dihanja – ko se zavedamo dihanja, vadimo zavest in ustvarjamo trdne navade. Te lahko vodijo v boljše zaznavanje dogajanja v okolju in nam hkrati omogočajo boljše razumevanje telesa. O tem je namreč prepričan učitelj tehnik dihanja in meditacije Martin Petrus.

Kaj torej storiti, da bomo izboljšali zdravje? Eden od načinov je gotovo uporaba pametnih ur Huawei Watch GT 2 Pro ali Watch Fit. saj ti ves dan spremljata gibanje in nas ob pravem času opomnita, naj vstanemo in preprečimo težave zaradi prekomernega sedenja. Uri beležita korake, dejavnosti in druge podatke, ki nam dajejo občutek uspešnega doseganja zastavljenih ciljev. Obe uri sta povezljivi tako s pametnimi napravami Android, kot tudi iOS. Huawei Watch GT 2 Pro pa lahko uporabljate tudi v kombinaciji z brezžičnimi slušalkami Huawei FreeBuds Pro, ki jih lahko pred spanjem uporabljate za poslušanje meditacijske glasbe.

Za več informacij obiščite spletno povezavo: https://consumer.huawei.com/si/

Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei Watch GT 2

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več