Računalništvo, telefonija
25.01.2021 16:10
Posodobljeno 12 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

United Group zaključil prevzem

Skupina United Group, vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev in medijskih vsebin v Jugovzhodni Evropi, je najavila zaključek prevzema podjetja Nova Broadcasting Group, največjega bolgarskega ponudnika medijskih vsebin na različnih platformah.
Skupina United Group je zaključila prevzem podjetja Nova Broadcasting Group
Skupina United Group je zaključila prevzem podjetja Nova Broadcasting Group

Nova upravlja 10 televizijskih programov, med katerimi je tudi nacionalni program NOVA TV, in NetInfo, največjo spletno platformo v državi, ki vsak mesec v povprečju doseže 80 odstotkov prebivalcev Bolgarije. Podjetje prav tako upravlja štiri radijske postaje.

Znotraj skupine United Group v Sloveniji poslujejo družba Telemach s storitvami EON, Total TV in mobilnimi paketi družine VEČ, televizija Sport Klub ter platforma za e-poslovanje Shoppster, največja regionalna platforma za spletno nakupovanje.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica skupine United Group, je povedala: »Zadovoljni smo, da lahko v družini United Group pozdravimo podjetje Nova in njegove zaposlene. Bolgarija za nas predstavlja privlačen trg in podjetje Nova Broadcasting Group bo lahko v okviru skupine še dodatno razvilo področja, na katerih je najmočnejše.«

Dodala je še: »Močno povezovanje Nove z našimi drugimi medijskimi podjetji odpira priložnosti za sinergije in povečanje obsega poslovanja, kar nam bo omogočilo, da dodatno vlagamo v lokalne vsebine, ki navdušujejo naše stranke.«

Kot del United Group bo dejavnosti Nove Broadcasting Group nadzoroval nekdanji direktor RTL Dirk Gerkens, strokovnjak za televizijske medije z več kot 25-letnimi izkušnjami v tej panogi.

Prevzem podjetja Nova Broadcasting Group je v skladu s strategijo skupine United Group, da ima na trgih, na katerih posluje, v lasti tako telekomunikacijska kot medijska podjetja. Platforma skupine United Group združuje vodilne operaterje in najboljše ponudnike vsebin v Jugovzhodni Evropi.

United Media, medijski del skupine United Group, vsako leto ustvari več kot 20.000 ur originalnih vsebin in oddaja več kot 30 programov, ki so na voljo na prizemeljskih, kabelskih, satelitskih in internetnih platformah.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku