Monitorji
24.11.2009 16:22
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ukrivljeni zaslon za strastne igričarje

Ukrivljen zaslon zagotavlja občutno kakovostnejše igranje računalniških iger!
Ukrivljen zaslon zagotavlja občutno kakovostnejše igranje računalniških iger!

Nam manj znano podjetje Ostendo je naznanilo, da lahko ljubitelji računalniških iger že od jeseni neposredno preko njih kupijo visokokakovostni računalniški zaslon, ki pokriva celoten vidni kot in omogoča popolno spremljanje dogajanja na zaslonu. Tu dejansko gre za ukrivljen zaslon CRVD, ki se lahko pobaha s kar 108-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 2.880 x 900 točk.

V novinca vgrajena tehnologija quad-DLP (Digital Light Processing) zagotavlja izris grafičnih vsebin s kontrastnim razmerjem 10.000 : 1. Odzivni čas matrike je manjši od 0,02 ms, kar zagotavlja izjemno tekoče igranje računalniških iger in, zakaj ne, tudi predvajanje visokoločljivih filmskih posnetkov.

Podjetje Ostendo je zdaleč največ ukrivljenih zaslonov prodalo vojaškim centrom za namene simulacij in zdravstvenim ustanovam. Novinca so si namreč lahko doslej privoščili le redki posamezniki, saj podjetje zanj onkraj luže zahteva kar 6.500 ameriških dolarjev (4.350 evrov).

V kolikor bo šlo vse po načrtih, potem bo ukrivljeni zaslon podjetja Ostendo konec leta vendarle mogoče kupiti tudi na evropskih tleh. Po občutno višji ceni, se razume.

Vas zanima več iz te teme?
Mitsubishi monitorji LCD monitorji 4K monitorji

Prijavi napako v članku