Računalništvo, telefonija
05.09.2016 07:51
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uganete, kateri telefon je bil razglašen za najnaprednejšega?

HTC 10 si je prislužil nagrado za najnaprednejši telefon v Evropi!
HTC 10 si je prislužil nagrado za najnaprednejši telefon v Evropi!

Na nedavni konferenci IFA 2016 je bil s strani Evropske zveze za sliko in zvok (EISA) razglašen najnaprednejši pametni mobilni telefon v kategoriji European Advanced Smartphone 2016-2017. Prestižno nagrado je tokrat prejel pametni mobilni telefon HTC 10, kar je presenetilo tudi največje poznavalce. Po mnenju komisije si je pametni mobilni telefon HTC 10 nagrado prislužil predvsem na račun visoke kakovosti izdelave in inovativne oblike, saj je njegovo tanko ohišje izdelano iz trpežnega stekla in kakovostnega aluminija. Novost brez težav prenese vsakodnevno obrabo, udarce in praske. V fazi načrtovanja je bila naprava izpostavljena več kot 168 uram ekstremnih temperaturnih testov, vse od zmrzovanja na -20 stopinjah Celzija do temperature 60 stopinj Celzija. Dodatno je bilo izvedenih še več kot 10.000 testov za padce, ukrivljenje, praske in korozijo.

Poleg vrhunske oblike pametni mobilni telefon HTC 10 odlikuje še zmogljiva strojna oprema. Novost namreč poganja najnovejši procesor Qualcomm Snapdragon 820 z izboljšano tehnologijo 4G LTE, sistemskim pomnilnikom kapacitete štirih gigabajtov, vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora in možnostjo razširitve pomnilnika s pomnilniško kartico microSD do skupno dveh terabajtov. V družbi HTC so prepričani, da je HTC 10 opremljen z najboljšo kamero za pametni telefon na trgu, saj se fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk zažene v le 0,6 sekunde, druga generacija samodejnega laserskega ostrenja pa omogoča hitrejšo izostritev posnetkov.

Pri pametnem telefonu HTC 10 ne gre spregledati niti vrhunskega 5,2-palčnega (13,2-centimetrskega) zaslona ločljivosti QHD in baterijo zmogljivosti 3.000 miliamper ur, ki se s pomočjo tehnologije hitrega polnjenja do 50 odstotkov napolni v zgolj 30 minutah. Piko na i pa daje stabilen mobilni operacijski sistem Android z vmesnikom HTC Sense ter bogato paleto dodatne, a uporabne programske opreme. Z nakupom pametnega mobilnega telefona HTC 10 boste torej zagotovo vedno zadeli v polno.


Prijavi napako v članku